suria

“Badan dia kena lock, tak boleh makan dan minum” - Tajul dedah abang kena santau sejak jadi artis

PENYANYI Tajul Ariff berkongsi perkembangan terkini keadaan kesihatan abangnya iaitu Khalis yang kini menderita penyakit misteri atau terkena ilmu hitam.

Menurut Tajul, dia dan keluarga sudah melakukan pelbagai ikhtiar untuk mengubati penyakit itu namun sehingga sekarang masih tidak membuahkan hasil.

“Alhamdulillah, keadaannya dah semakin okay dari sebelum ini.

“Sebelum ni dia terbaring, tak boleh bercakap, sekarang ni dah boleh la nak bagi dia minum air sikit dan ajak berborak.

“Kalau orang tengok daripada gambar pun dah boleh tahu sakit apa, cuma ada yang ta percaya atau menidakkan benda macam ni.

“Memang betul dia kena santau, dari mula-mula jadi artis lagi, ” ujarnya kepada mStar.

Sebelum ini vokalis Spin, Khalis dimasukkan ke di Hospital Tuanku Ja`afar (HTJ) di Seremban, Negeri Sembilan, selepas keadaan kesihatannya merosot.

Dalam pada itu, Tajul menyifatkan abangnya seorang yang baik dan tidak pernah bermusuhan dengan mana-mana pihak.

Katanya, Khalis mula jatuh sakit sejak awal menjadi artis beberapa tahun lalu.

“Kami ada bawa dia pergi rawatan Islam, memang on the spot terus okay, boleh bangun dan berjalan macam dulu.

“Tapi dua hari selepas itu sakit dia tu datang balik, ” ujarnya.

Untuk rekod, Khalis memulakan kerjaya nyanyian bersama kumpulan Real Spin pada tahun 2016 bersama dua lagi anggota asal kumpulan Spin iaitu Azren dan Aidel.

Namanya mula dikenali pada April 2018 selepas video nyanyiannya ketika bertugas sebagai pengawal keselamatan tular di media sosial.

Nak tengok ke posting kelakar dan macam-macam komen? Follow kami di Instagram!

Semua
Hiburan
Berita
Variasi