Meneroka destinasi pelancongan, tip perjalanan, makan angin, pakej serta jamu selera | mStar

Travel

Artikel Terkini

Artikel Lain

Kod rahsia yang anda tak mahu dengar ketika belayar naik cruise

BERCUTI sambil belayar dengan kapal cruise menjadi pengalaman yang santai untuk mereka yang memilih percutian jenis ini.

Festival ala Songkran bakal meriahkan hujung minggu anda... tak perlu 'terbang' ke Thailand lagi!

BUAT mereka yang teringin merasai pengalaman kemeriahan Festival Songkran yang menjadi acara wajid di Thailand nampak tidak perlu bersusah payah membeli tiket ke negara itu.

Teluk Ha Long dinobat antara 35 keajaiban asli tercantik dunia

TELUK Ha Long, Vietnam telah dinobat sebagai antara 35 keajaiban asli paling cantik di dunia dalam senarai akhbar Business Insider yang berpangkalan di Amerika Syarikat, lapor Agensi Berita Vietnam.

Peminat muzik dan piring hitam, jom meriahkan DISQOVR x Musika hujung minggu ini

BAGI peminat piring hitam klasik, kaset-kaset lama serta CD sudah tentu anda tidak mahu melepaskan peluang keemasan sekali setahun ini dengan berkunjung ke DISQOVR x Musika bersempena Hari Rekod Store Sedunia pada April.

Ramai tak tahu ada kamera terpasang di belakang kerusi penumpang, syarikat penerbangan pun mengakuinya

TIGA syarikat penerbangan terbesar di dunia mengakui beberapa pesawat mereka mempunyai kamera yang dipasang di belakang kerusi penumpang.

5 perkara boleh dibuat jika ke Kuantan 2 hari 1 malam

PENING nak fikir destinasi percutian, tak payah sakit kepala... Kuantan juga menjanjikan pengalaman menarik untuk pecutian keluarga.

Ini 25 destinasi pilihan dunia versi TripAdvisor, anda pilih yang mana?

LAMAN travel TripAdvisor mengeluarkan destinasi di seluruh dunia yang paling banyak dipilih sebagai sebahagian daripada Travellers’ Choice Awards 2019.

Belon udara panas di Putrajaya kembali lagi, jom bawa keluarga 'layan' hujung minggu ini

PESTA belon udara panas sudah tidak asing lagi bagi rakyat Malaysia namun pada tahun ini ia memberikan satu kelainan dengan tarikan istimewa belon berbentuk iglu yang direka khas menggunakan bahan kitar semula sekaligus menjadikan ia satu konsep yang baharu.

Jangan buat hal! Restoran Nasi Goreng Rempah Mafia port samseng 'berkumpul'

RESTORAN Nasi Goreng Rempah Mafia ini menghidangkan pelbagai nasi goreng yang mempunyai enam tingkat kepedasannya selain menggunakan nama samseng sebagai daya penarik.

Lanun 'serang' Lost World of Tambun sempena cuti sekolah, aktiviti menarik pun banyak!

TAMAN tema Lost World of Tambun merupakan destinasi mesra keluarga yang sering dikunjungi setiap kali tibanya musim cuti persekolahan.