suria

“Kami tak bercakap… dia dah block saya” - Putera Band nak jumpa Haziq selesaikan isu, jangan guna lagi nama kumpulan

KUMPULAN Putera Band kecewa dengan tindakan bekas vokalis mereka iaitu Haziq yang membuat keputusan meninggalkan kumpulan tanpa sebarang perbincangan sejak tahun 2019.

Menurut drummer kumpulan itu iaitu Alepp, mereka meminta supaya Haziq henti gunakan nama band berkenaan sekiranya mahu meneruskan kerjaya sebagai penyanyi solo.

“Saya tak menafikan suara dia yang asal kumpulan ini tapi ambil keputusan untuk keluar... kami tak paksa dia dan tanpa perbincangan pun waktu tu untuk tinggalkan kumpulan, sejujurnya kami terkejut dan kecewa la ketika tu sebab kita naik sama-sama kan.

“ Dia masih guna nama Putera Band... kalau nak gerak solo baik guna nama sendiri dan trademark sendiri mahupun lagu sendiri,” kata Alepp kepada mStar.

Dalam pada itu, Alepp menjelaskan selepas Haziq mengambil keputusan untuk bergerak secara solo, hubungan mereka makin dingin dan berlaku perselisihan faham sehingga kini.

“Kalau kata tak puas hati, kita jumpa kita bincang saya tak nak ada orang hasut sebab itu saya tak suka, dengan berbincang lebih baik daripada mengutuk belakang,” ujarnya.

TONTON VIDEO TEMU BUAL YANG DISEDIAKAN MSTAR INI

Semua
Hiburan
Berita
Variasi