Bekas Jurulatih MSN Bebas Tuduhan Kes Pemalsuan Cek - Semasa | mStar

Bekas Jurulatih MSN Bebas Tuduhan Kes Pemalsuan Cek

SHAH ALAM: Seorang bekas jurulatih Majlis Sukan Negara (MSN) telah dibebaskan pada sambutan Hari Kekasih selepas didapati tidak bersalah dalam 20 tuduhan memalsukan cek bernilai RM87,900 dan menggunakannya sebagai dokumen tulen.

Hakim Mahkamah Sesyen G. Ramesh membebaskan Azizei Fauzi, 25, selepas memutuskan bahawa pihak pendakwaan telah gagal membuktikan kes prima facie terhadap tertuduh pada Jumaat.

Hakim mendapati tidak ada testimoni untuk membuktikan Azizei telah menandatangani cek tersebut.

Beliau berkata pihak pendakwaan juga gagal mengemukakan pegawai bank yang telah meluluskan cek.

Azizei, yang memakai baju hitam dan seluar jeans, kelihatan lega, sambil mengesat air mata, selepas penghakiman dibacakan.

"Saya tidak tahu apa yang hendak dikatakan, kes itu telah berlaku sekian lama," katanya, ketika ditemui selepas prosiding.

Azizei diwakili oleh S. Devanandan, manakala Timbalan Pendakwa Raya Mohd Raimi Mohd Ramli bertindak bagi pihak pendakwaan.

Pada 26 Jun 2012, Azizei minta dibicarakan terhadap 10 tuduhan pemalsuan dan 10 tuduhan menggunakan cek di empat bank di Klang iaitu Bank Islam Malaysia Berhad, Al -Rajhi Banking & Investment Corporation (M) Berhad, Malayan Banking Berhad dan RHB Bank Berhad antara 6 Oktober dan 3 November 2011.

Atlet dari Kanowit, Sarawak ini telah digambarkan sebagai bintang yang semakin meningkat oleh media tempatan di Sarawak apabila dia memecahkan rekod 5,000 meter acara walkathon pada tahun 2012.

Kerjayanya telah terjejas, selepas kehilangan kerja sebagai jurulatih selepas didakwa.

Artikel Sebelum

Beberapa Kawasan KL Alami Ganguan Air

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Empat Beranak Tentera Maut Kemalangan

Artikel Lain