suria

Pengarang

Liga e-Sukan Malaysia 2021 bermula hari ini, tawar habuan RM200,000

MEL 2021 dianjurkan bagi mengembangkan bakat pemain supaya dapat diperluas dan bakat mereka diserlahkan kepada orang ramai

‘Pengebom Berani Mati’ Didenda RM400

PETALING JAYA: Seorang profesional dalam teknologi maklumat (IT) dari Yaman didenda RM400 kerana menyebabkan gangguan awam kerana berpakaian seperti pengebom berani mati sempena parti Halloween.

Media Penuhi KLIA2 Tinjauan Kes Jong-nam

SEPANG: Media tempatan dan antarabangsa memenuhi Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (KLIA2) pada pagi Selasa berikutan pihak dari mahkamah dijangka membuat tinjauan ke tempat kejadian di mana Kim Jong-nam didakwa dibunuh.

Hotel Penuh Gara-Gara Sukan SEA

PETALING JAYA: Menjelang acara pembukaan Sukan SEA ke-29 yang akan berlangsung pada minggu depan, kebanyakan hotel di seluruh Lembah Klang dilaporkan menerima permintaan yang tinggi dan terdapat hotel yang melaksanakan pemeriksaan keselamatan yang ketat.

Penganjur Kejohanan Catur Perlu Perjelas Isu Etika Pakaian

PETALING JAYA: Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Pembangunan Masyarakat telah menggesa penganjur Kejohanan Catur Sekolah-sekolah Peringkat Kebangsaan 2017 memberi penjelasan berkaitan seorang peserta perempuan berusia 12 tahun yang menarik diri daripada pertandingan.

Hukuman Penjara Jika Jual, Guna Gelaran Palsu

PETALING JAYA: Mereka yang meminta atau cuba menjual anugerah, gelaran atau darjah kebesaran palsu bakal berdepan hukuman sehingga 20 tahun penjara.

Tragedi Lemas: Mayat Mangsa Terakhir Ditemui

BUKIT BERUNTUNG: Mayat terakhir daripada lapan kanak-kanak yang dihanyutkan air deras semasa memancing di Sungai Selangor di Kampung Timah di sini, ditemui.

Calon Anugerah Emmy Beri Penghormatan Kepada Wartawan Malaysia

PETALING JAYA: Wartawan video kelahiran Pulau Pinang yang kini berpangkalan di Amerika Syarikat dan tercalon dalam Anugerah Emmy untuk hasil kerjanya mengenai keganasan telah memberikan penghormatannya kepada wartawan di Malaysia.

Pereka Menara Jam Mekah Tabur Bakti Latih Anak Tempatan

SHAH ALAM: Seorang rakyat Malaysia yang pernah mencipta nama menerusi rekaan jam yang kini terpampang indah di menara jam Abraj Al-Bait di Mekah, terus menabur bakti apabila mengerah kudrat untuk melatih generasi muda yang terlibat dalam bidang kejuruteraan.

Peguam Negara Tidak Sepatutnya Pegang Kuasa Kehakiman Dan Perundangan

KUALA LUMPUR: Peguam Negara tidak sepatutnya menjadi ketua kepada Suruhanjaya Perkhidmatan Kehakiman dan Perundangan (SPKP) bagi memastikan badan kehakiman dapat dilihat sebagai sebuah badan yang benar-benar bebas, kata Ketua Hakim Negara.