Pengarang | mStar

Pengarang

Hukuman Penjara Jika Jual, Guna Gelaran Palsu

PETALING JAYA: Mereka yang meminta atau cuba menjual anugerah, gelaran atau darjah kebesaran palsu bakal berdepan hukuman sehingga 20 tahun penjara.

Tragedi Lemas: Mayat Mangsa Terakhir Ditemui

BUKIT BERUNTUNG: Mayat terakhir daripada lapan kanak-kanak yang dihanyutkan air deras semasa memancing di Sungai Selangor di Kampung Timah di sini, ditemui.

Calon Anugerah Emmy Beri Penghormatan Kepada Wartawan Malaysia

PETALING JAYA: Wartawan video kelahiran Pulau Pinang yang kini berpangkalan di Amerika Syarikat dan tercalon dalam Anugerah Emmy untuk hasil kerjanya mengenai keganasan telah memberikan penghormatannya kepada wartawan di Malaysia.

Pereka Menara Jam Mekah Tabur Bakti Latih Anak Tempatan

SHAH ALAM: Seorang rakyat Malaysia yang pernah mencipta nama menerusi rekaan jam yang kini terpampang indah di menara jam Abraj Al-Bait di Mekah, terus menabur bakti apabila mengerah kudrat untuk melatih generasi muda yang terlibat dalam bidang kejuruteraan.

Hak Penumpang Udara Lebih Terbela - Mavcom

KUALA LUMPUR: Berdasarkan penetapan standard minimum menerusi Kod Perlindungan Pengguna Penerbangan Malaysia 2016, hak mereka yang masuk ke negara ini melalui udara akan dilindungi sekiranya berlaku kelewatan penerbangan, kehilangan bagasi dan masalah perjalanan yang lain.

Pelanggan Rayani Air Boleh Fail Saman Bersama Dapatkan Bayaran Balik - Mavcom

KUALA LUMPUR: Pelanggan yang menuntut pampasan daripada syarikat penerbangan bermasalah, Rayani Air mungkin perlu memfailkan saman bagi mendapatkan bayaran balik, kata Suruhanjaya Penerbangan Malaysia (Mavcom).

Bahayakan Nyawa Demi Dedah Bahaya Tenaga Nuklear

PETALING JAYA: Jurugambar bebas dari Malaysia, Keow Wee Loong berkata dia menyelinap masuk ke daerah Fukushima, Jepun bulan lalu untuk mendedahkan bahaya mengenai kebergantungan kepada tenaga nuklear.

Keluarga Kesal Pelaksanaan Hukuman Mati Diberitahu Pada Saat Akhir

PETALING JAYA: Selepas dua tahun menunggu hukuman mati, seorang banduan dan keluarganya hanya mengetahui tentang berita yang paling ditakuti itu sehari sebelum hukuman mati itu dilaksanakan pagi ini.

Majlis Peguam Lulus Usul Gesa Apandi Letak Jawatan

KUALA LUMPUR: Majlis Peguam meluluskan usul menggesa Tan Sri Mohamed Apandi Ali supaya meletakkan jawatan sebagai Peguam Negara.

Bauksit: Larangan Perlombongan Sementara Tak Berkesan - Pakar Akademik

PETALING JAYA: Kerosakan alam sekitar disebabkan oleh perlombongan bauksit di Kuantan mungkin tidak dapat dipulihkan jika langkah pemulihan tanah tidak diambil, kata ahli akademik.