Xpose | Ad-din | mStar

Ad-din

Penjelasan status talak ketika isteri sedang hamil

MUFTI menghuraikan pertikaian mengenai kes suami menceraikan isteri ketika sedang hamil mengikut pandangan ulama berdasarkan hadis sahih.

Awas! 15 perbuatan ini Allah turunkan bala termasuk suami dayus ikut telunjuk isteri

ANTARA tanda-tanda akhir zaman ialah berlakunya maksiat secara berleluasa dan pelakunya juga tidak berasa malu dengan perbuatan dilakukan itu.

Kos tinggi sesi terapi, kaunseling anak istimewa dorong jayakan Projek Autisme Masjid secara percuma

DIKURNIAKAN anak syurga autisme yang kini sudah memasuki usia empat tahun banyak menyedarkan Mohammad Hazwan Abdul Ghani tentang kepentingan dan keperluan dalam menjaga anak kesayangannya itu.

Bercakap hal orang atau berperangai ‘makcik bawang’ memang ‘best’ tapi itulah ciri-ciri mulut munafik

PADA zaman media sosial kini, sikap dipanggil 'makcik bawang' atau gemar bercerita hal orang semakin menjadi-jadi dan ketahuilah, ia termasuk ciri-ciri "mulut munafik".

Nak masuk hutan pun ada bacaannya! Ustaz kongsi petua untuk penggemar aktiviti lasak elak kejadian tidak diingini

AKTIVITI lasak seperti mendaki gunung atau pun merentas hutan memang menyeronokkan namun ada petua yang harus diikuti.

Bunian itu jin tapi jangan terlalu obses, nanti syirik - Ustaz Zaharuddin

KEHILANGAN Mohamad Ashraf Hasan masih menjadi misteri dan usaha mencarinya yang masuk hari ke-14 terus giat dijalankan pasukan sukarelawan.

Selami kisah Rasulullah SAW terhidu bau wangi Mashitah, si penyisir rambut anak Firaun sempena peristiwa Israk dan Mikraj

SEMPENA tanggal 27 Rejab yang merupakan tarikh bagi memperingati peristiwa luar biasa, Israk dan Mikraj apabila Rasulullah SAW telah diangkat naik ke langit ketujuh.

Ya Allah... Sedar atau tidak ketika bersolat, banyak ciri munafik dalam ibadah kita!

TANPA kita sedari, dalam kesungguhan mengerjakan solat, rupa-rupanya terdapat ciri-ciri munafik sewaktu melakukan amalan itu. Adakah kita tergolong dalam kumpulan tersebut?

Ketahuilah azab terlibat dengan riba dan jangan ambil remeh simpanan, pinjaman bank

"KALAULAH pinjaman tersebut dibuat melalui bank konvensional dan bukannya bank-bank Islam dalam masa 30 tahun contohnya, maka hutang tersebut melibatkan sumber yang haram dan cara yang haram."

Beratnya tak bayar hutang sehingga Nabi enggan solat jenazah si mati! Ketahui 10 perkara tentang orang berhutang

NABI Muhammad SAW apabila diminta solatkan jenazah, baginda bertanya kepada sahabat: Jenazah ada hutang tak? Sahabat menjawab: Tiada ada ya Rasulullah, maka nabi SAW solatkan jenazah tersebut.

Bukan saja hutang sesama manusia perlu dibayar, kepada Allah juga hendaklah dilunaskan

RAMAI yang beranggapan hutang sesama manusia sahaja wajib dibayar tapi hutang kepada Allah juga perlu ditunaikan. Jika seseorang mati sebelum sebelum hutang tertunai, bagaimana?

M-Jannah mudahkan proses pengurusan jenazah tanpa bebankan waris serendah RM59 setahun

SETIAP permulaan ada pengakhirannya, begitu juga makhluk bernyawa di muka bumi ini pasti akan mati.

5 tahun kahwin suami asyik tonton TV, isteri tak tahan akhirnya tuntut cerai

"SI suami ni kalau isteri tanya sepatah, sepatah la dia jawab. Begitulah setiap hari dari awal perkahwinan mereka yang menyebabkan isteri mula rasa bosan." - Syed Walid

Ketahui 7 perkara mengenai Imam Mahdi

IMAM al-Mahdi akan dihadirkan untuk menyelamatkan bumi yang penuh kezaliman dan maksiat yang menandakan kiamat semakin hampir.

Umat Islam kini di zaman ‘Jababiro’... Fitnah dan kezaliman berleluasa

KETIKA ini manusia berada pada zaman “Jababiro” bermaksud zaman kepimpinan yang zalim dengan penindasan, kezaliman dan fitnah berlaku secara berleluasa.