Xpose | Ad-din | mStar

Ad-din

Pernah bergelar gelandangan dan dianggap malang, namun tiada dendam di hati Da'i Adam

PENUH berliku kehidupan yang dilakui pemilik nama Muhammad Adam Muhibullah Abdullah, malahan mualaf pertama yang menjuarai program Da'i musim keenam ini ternyata insan kental kerana mampu bangkit dan meneruskan kehidupan berpandukan cahaya Islam.

Mimpi wanita bertelekung bersama al-Quran di sisi bagai petanda hijrah Jasnita bakal jadi realiti

ADA yang menganggap mimpi itu sekadar mainan tidur, namun bagi sesetengah insan ia memberi kesan mendalam hingga tercari-cari maksud di sebaliknya terutama bagi yang mengejar hidayah untuk mengecapi ketenangan dunia dan akhirat.

Bob Lokman hilang nikmat kerana sombong, isteri pula cabut lari namun syukur... Allah masih sayang

BOB Lokman memilih kawan, tidak bersahabat dengan orang bodoh yang akhirnya sikap itu menjerat diri namun syukur, Allah masih sayangkan dia.

Juruteknik jet pejuang menangis ‘buta’ al-Quran, akhirnya diberi hidayah dapat ajar mengaji

SEWAKTU di berek tentera, dia membuka al-Quran untuk membacanya namun lidahnya kelu malah bacaannya juga tersekat-sekat menyebabkan dia menangis malu.

Tiada janji meninggal dunia hari Jumaat terlepas azab kubur

MASIH ramai yang terpengaruh dengan teori kononnya seseorang Muslim yang meninggal dunia pada hari atau malam Jumaat akan mendapat ganjaran iaitu terlepas daripada azab kubur.

3 perayaan dilarang Allah tapi jadi trend kegilaan remaja

SEPANJANG tahun, ada beratus hari keraian dan pelbagai sambutan dibuat di seluruh dunia termasuklah Malaysia namun ketahuilah ada diantaranya dilarang Allah.