Xpose | Ad-din | mStar

Ad-din

Umat Islam kini di zaman ‘Jababiro’... Fitnah dan kezaliman berleluasa

KETIKA ini manusia berada pada zaman “Jababiro” bermaksud zaman kepimpinan yang zalim dengan penindasan, kezaliman dan fitnah berlaku secara berleluasa.

Jangan bermusuh sesama ahli keluarga, ikuti tip eratkan silaturahim

ISLAM bukan sahaja mengajar umatnya untuk menyemai kasih sayang sesama manusia malah hubungan sesama ahli keluarga juga hendaklah diambil perhatian.

Anak cari telekung Siti Khadijah untuk jenazah ibu

PADZILAH yang merupakan anak bongsu daripada 13 beradik menghargai setiap doa tiak ternilai para pelanggan termasuk melihat kegembiraan mereka memakai produk Siti Khadijah.

Setahun anai-anai makan tongkat Nabi Sulaiman, baharulah semua makhluk sedar baginda wafat

KETIKA terjatuh dalam istana, anai-anai terpegun melihat kekayaan Nabi Sulaiman namun haiwan itu tidak mengetahui baginda sudah wafat sehinggalah anai-anai mendekatinya.

Sebat 40 kali dan minum peluh penghuni neraka... Itulah habuan buat peminum arak

"SEMUA minuman yang memabukkan merosakkan akal dan menyebabkan manusia kehilangan banyak faedah dan kelebihannya." - Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri.

Orang dalam gambar, kongsi dan lihat tanggung dosa ‘berjemaah’ akibat foto buka aurat

"DOSA bersifat berjemaah atau berkumpulan, maknanya orang dalam gambar dapat dosa, orang yang upload dapat dosa, orang yang tengok dan orang yang tak tegur pun dapat dosa." - PU Amin.

Elak kejadian bapa simbah air panas kepada anak berulang, 5 tip ini boleh jadi panduan buat isteri

ORANG tua-tua berkata, hendak menjaga suami biarlah mula daripada perutnya... Ini juga adalah salah satu tugas yang boleh dilakukan isteri sebagai pengikat kasih sayang.

Mohd Chan dedah rahsia tak pernah tanggal kopiah lebih 10 tahun

"SELEPAS saya bergelar mualaf, isteri memeluk Islam tiga bulan kemudian. Anak-anak saya pula mengikut jejak langkah saya dengan pilihan mereka sendiri."

Apakah status anak yatim, pelajar tahfiz layak terima zakat?

PELBAGAI pihak terutama rumah kebajikan dan pusat tahfiz akan mengambil peluang mendapat sumbangan untuk penghuni masing-masing melalui zakat. Persoalannya apakah mereka layak menerimanya?

Pernah bergelar gelandangan dan dianggap malang, namun tiada dendam di hati Da'i Adam

PENUH berliku kehidupan yang dilakui pemilik nama Muhammad Adam Muhibullah Abdullah, malahan mualaf pertama yang menjuarai program Da'i musim keenam ini ternyata insan kental kerana mampu bangkit dan meneruskan kehidupan berpandukan cahaya Islam.

Mimpi wanita bertelekung bersama al-Quran di sisi bagai petanda hijrah Jasnita bakal jadi realiti

ADA yang menganggap mimpi itu sekadar mainan tidur, namun bagi sesetengah insan ia memberi kesan mendalam hingga tercari-cari maksud di sebaliknya.

Bob Lokman hilang nikmat kerana sombong, isteri pula cabut lari namun syukur... Allah masih sayang

BOB Lokman memilih kawan, tidak bersahabat dengan orang bodoh yang akhirnya sikap itu menjerat diri namun syukur, Allah masih sayangkan dia.

Juruteknik jet pejuang menangis ‘buta’ al-Quran, akhirnya diberi hidayah dapat ajar mengaji

SEWAKTU di berek tentera, dia membuka al-Quran untuk membacanya namun lidahnya kelu malah bacaannya juga tersekat-sekat menyebabkan dia menangis malu.

Tiada janji meninggal dunia hari Jumaat terlepas azab kubur

MASIH ramai yang terpengaruh dengan teori kononnya seseorang Muslim yang meninggal dunia pada hari atau malam Jumaat akan mendapat ganjaran iaitu terlepas daripada azab kubur.

3 perayaan dilarang Allah tapi jadi trend kegilaan remaja

SEPANJANG tahun, ada beratus hari keraian dan pelbagai sambutan dibuat di seluruh dunia termasuklah Malaysia namun ketahuilah ada diantaranya dilarang Allah.