Semasa | Lokal | mStar

Semasa

Pencemaran Sg Kim Kim: Dua pengarah didakwa dengan 15 pertuduhan setiap orang

DUA pengarah sebuah syarikat pemprosesan tayar terpakai yang mula didakwa melupuskan buangan terjadual ke Sungai Kim Kim pada Ahad, Pasir Gudang, sekali lagi dituduh di Mahkamah Sesyen di sini, Isnin, masing-masing atas 15 pertuduhan baharu.

‘Bachelorette party’ wanita muslimah guna ‘prop’ lucah… Ulama pesan jangan ikut budaya Barat!

KATA Ulama, nak buat party tak salah tapi jangan sesekali ikut bduaya Barat kerana ia merendah-rendahkan martabat umat Islam dan imej seseorang wanita.

Isteri tikam awek suami selepas setuju seks bersama

SEORANG wanita ditahan kerana didakwa mencederakan kekasih gelap suaminya dengan sebilah pisau selepas mereka selesai melakukan hubungan seks berkumpulan.

Nahas DUKE: 9 Mei keputusan hadanah dua yatim piatu

KEPUTUSAN hadanah (hak penjagaan) dua beradik yang kematian ibu bapa dalam kemalangan di Lebuhraya Duta-Ulu Kelang (DUKE) pada Mei 2015, sama ada memihak kepada nenek atau ibu saudara, akan diketahui pada 9 Mei ini.

Gaji RM800, bela 80 ekor kucing, “saya tak kisah makan ala kadar”

BIARPUN gajinya bulanannya tak seberapa, lelaki ini langsung tidak lokek untuk berkongsi rezeki dengan 80 ekor kucing peliharaannya.

“Dah tak ada 'port' makan rojak sedap” - Kedai usia lebih 20 tahun hangus, anak tak sanggup pulang lihat ibu sedih

TIADA kata yang dapat menggambarkan perasaan sedih seorang gadis apabila dia dimaklumkan mengenai kemusnahan kedai makan milik ibunya dalam satu kejadian kebakaran pada minggu lalu.

Kerajaan belum putuskan jumlah pampasan kepada mangsa pencemaran sisa toksik

TIMBALAN Perdana Menteri Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail berkata kerajaan belum memutuskan jumlah pampasan kepada mangsa pencemaran sisa kimia di Sungai Kim Kim, Pasir Gudang, Johor.

“Dia pegang, peluk semua orang” - Anak OKU menangis teresak-esak sebelum ibu ‘pergi’, tenang selepas meninggal

"MACAM mana dengan Oya nanti... siapa nak jaga dia bila aku dah tak ada nanti. Aku takut sangat Ta."

Tiga suspek pencemaran kimia Sungai Kim Kim didakwa

SEORANG pemandu lori dan dua pengarah sebuah syarikat didakwa di Mahkamah Sesyen atas pertuduhan melupuskan buangan terjadual iaitu buangan minyak atau enap cemar berminyak ke Sungai Kim Kim, Pasir Gudang pada 7 Mac lalu.

Seorang kerabat diraja lemas ketika menyelam di Pulau Perhentian

SEORANG wanita difahamkan dari kalangan kerabat diraja lemas ketika melakukan aktiviti menyelam skuba di Pulau Perhentian petang Sabtu.

Waspada dengan 'Balu Kelvin'

ORANG ramai dinasihatkan untuk berwaspada dan tidak terpedaya dengan  tawaran yang menggunakan nama Menteri Kewangan, Lim Guan Eng dari scammer yang tidak bertangggungjawab.

Posting dianggap lawak hambar... Instafamous mohon maaf selepas ‘emosi’ balas komen kecaman

GAYA hidup trendy yang dipamerkan di media sosial membuatkan masyarakat ingin tahu dan mengikuti perkembangan golongan bergelar Instafamous.

Peserta Gopeng Ultra Trail hilang ketika larian

SEORANG peserta lelaki Gopeng Ultra Trail dilaporkan hilang ketika menyertai larian berkenaan di kawasan Gua Tempurung, Kampar, dekat Ipoh pada Sabtu.

“Kamu untung masih boleh cakap dengan ayah” - Anak kongsi kesedihan ibu, bercerai selepas 29 tahun kahwin

PILU, begitulah gambaran hati seorang gadis tatkala menerima berita perceraian ibu bapanya sejurus tamat ujian akademik di sebuah institut pengajian di Melaka, minggu lalu.

Guna platform betul salur maklumat kes Adib - Dr Lee

MANA-mana petugas perubatan perlu menggunakan saluran yang betul dan tidak menyebarkan sebarang maklumat menerusi media sosial berkaitan kes kematian anggota bomba, Muhammad Adib Mohd Kassim.