Xpose | Mistik | mStar

Mistik

CCTV gagal rakam... kisah seram pengawal keselamatan, tersedar dalam masjid selepas diludah lelaki misteri

PENGALAMAN diangkat ke dalam masjid ketika bertugas sebagai pengawal keselamatan satu kejadian yang benar-benar mengejutkan Ashraf.

Legenda filem seram bongkar kebenaran misteri kisah aneh dalam surat khabar lama

LEGENDA filem seram Robert Englund akan menggunakan suara ikoniknya ke rancangan Travel Channel selepas dirakam mengacarakan siri “Shadows of History” yang akan datang tidak lama lagi.

Rakaman suara wanita menangis belum cukup seram... Lelaki ini dedah kisah cekik diri sendiri, mata terjegil

PENULARAN video suara dipercayai wanita sedang menangis sejak Selasa cukup menyeramkan apatah lagi ada yang menghantar video itu ke Whatsapp pada waktu tengah malam!

Akibat mulut celupar... 'tangan sejuk' di gua batu kapur di Temerloh pegang kaki pendaki

JANGAN cakap besar kalau masuk hutan, itu antara petua yang sering jadi pegangan kumpulan pendaki setiap kali memulakan ekspedisi walau di mana saja. Tetapi, bak kata orang tua, rambut sama hitam tapi hati lain-lain - ada saja yang payah sungguh nak ikut peraturan alam!

Rusia latih tentera ‘paranormal’ untuk kesan lokasi persembunyian musuh, dengar perbualan rahsia!

SEBUAH agensi media, RBC di Rusia ketika memetik majalah rasmi Kementerian Pertahanan Rusia memberitahu, tentera negara itu menggunakan taktik paranormal untuk membantu askar mereka mempelajari bahasa asing.

Anjing menyalak ketika azan subuh beri petanda, anak Bidin menangis seperti disiksa

BUNYI anjing menyalak sewaktu berkumandangnya azan subuh mendedahkan rahsia kenapa bayi sulung pasangan Bidin dan Rozie tidak henti-henti menangis.

Cari sudah, bincang pun sudah... betul ke bunian enggan lepaskan Acap?

APA kesudahan nasib yang menimpa Mohamad Ashraf Hasan belum ada titik noktah lagi, tapi selepas 11 hari gagal dikesan selepas 'ghaib' ketika menyertai larian Gopeng Ultra Trail di Gua Tempurung, Perak, pasukan sukarelawan mula mengaitkan misteri kehilangannya dengan makhluk halus.

CCTV rakam kelibat ‘hantu’ merayau dalam taman sebelum dilihat ghaib atas bumbung

SEORANG pakar aktiviti paranormal meneliti rakaman video yang menunjukkan kelibat hantu bergerak di sekitar sebuah taman di Lincolnshire, England.

Suara orang minta tolong di hospital Gonjiam antara 5 lokasi paling seram di Asia

JIKA di Malaysia lokasi seperti lebuh raya Karak, Highlands Tower dan Ghost Hill dikenali sebagai tempat paling menyeramkan namun di Asia juga terdapat beberapa tempat lebih menggerunkan.

Meracau setiap kali malam Jumaat… Mohd Fitri tak sangka disihir kawan sendiri!

MOHD Fitri tidak menduga, hanya kerana perselisihan faham, rakan perniagaan sanggup bertindak menggunakan ilmu hitam menyihirnya untuk melihat dia menderita.

‘Raja Tanah’ mahukan manusia, kura-kura emas dalam legenda Tasik Biru di Sarawak

TASIK Biru di daerah Bau, merupakan lombong emas yang terkenal di Sarawak dan mempunyai legendanya tersendiri yang pernah meragut nyawa manuisia.

Hadiah putih beri musibah selepas nikah pemuda iras Shukri Yahaya

BUNGKUSAN putih yang dibuka itu terdapat rambut dan gambar Nur... Sah itulah punca pengantin perempuan meracau selepas kahwin pemuda iras Shukri Yahaya.

‘Dang Isah Tandang Sari’ jadi mangsa kecantikannya sendiri... Legenda Sarawak yang ramai tak tahu

KISAH 'Dang Isah Tandang Sari' seakan dipandang sepi biarpun sebenarnya ia sehebat cerita legenda Mahsuri yang dibanggakan masyarakat Langkawi.

Gunung Nuang, tersimpan kisah ibu dan anak mati selepas lari ke dalam hutan

PENGALAMAN seram kru televisyen di kaki Gunung Nuang apabila terdapat enam orang dalam skrin. Sepatutnya empat orang pelakon sahaja. Mana datangnya dua orang lagi?

Dipercayai jelmaan wanita hamil maut dirogol... Langsuir Sungai Ular punca kenderaan masuk gaung

KERAP kali berlaku kemalangan di Jalan Sungai Ular yang mengakibatkan kenderaan dipandu seseorang terhumban ke dalam gaung dan ia dikaitkan dengan unsur-unsur mistik.