Xpose | Mistik | mStar

Mistik

Gunung Nuang, tersimpan kisah ibu dan anak mati selepas lari ke dalam hutan

PENGALAMAN seram kru televisyen di kaki Gunung Nuang apabila terdapat enam orang dalam skrin. Sepatutnya empat orang pelakon sahaja. Mana datangnya dua orang lagi?

Dipercayai jelmaan wanita hamil maut dirogol... Langsuir Sungai Ular punca kenderaan masuk gaung

KERAP kali berlaku kemalangan di Jalan Sungai Ular yang mengakibatkan kenderaan dipandu seseorang terhumban ke dalam gaung dan ia dikaitkan dengan unsur-unsur mistik.

Kilauan cahaya bak kristal... Hanya yang ‘terpilih’ nampak kota ghaib Gunung Santubong

MENURUT cerita orang tua-tua di kawasan berkenaan, Santubong secara azalinya mempunyai sebuah kota ghaib yang didiami makhluk selain manusia.

Telekung, tudung dicampak di restoran jadi misteri... Patutlah Ana Burger tanggung rugi!

AKHIRNYA Ana mendapat jawapan bisnes kedai burgernya semakin merosot pendapatan selepas telekung dan tudung ditemui di premis perniagaannya.

Kecoh! Hantu Raya Kampung Gajah cari tuan ketuk pintu rumah... Nama Pak Jago dah busuk

MISTERI ketukan pintu tanpa salam sejak beberapa hari lalu yang menggemparkan penduduk di Kampung Gajah, Perak akhirnya terjawab.

Pondok Tanjung? Selepas 10 malam orang dah tak lalu... ada wanita cantik ajak mandi

PREBET Azam berkongsi kisah menyeramkan ketika dia terpaksa berjalan kaki di kawasan hutan simpan Pondok Tanjung yang jarang dilalui orang selepas pukul 10 malam.

Wajah isteri macam beruk akibat si suami cemburu buta

KETIKA itu, Razi mula hilang akal dan enggan dianggap dayus, dia menceraikan Naemah dan bukan setakat itu sahaja, Razi bertindak di luar jangkaan. Dia mengambil jalan mudah menggunakan ilmu hitam.

Pengunjung Pantai Pasir Pandak dirasuk jadi pendekar, jururawat hilang tidak ditemui

PANTAI Pasir Pandak di Santubog Sarawak membawa padah kepada pengunjung yang melakukan maksiat dan selain kisah juruawat hilang terus menjadi misteri.

Sangkakan pocong melompat je... rupa-rupanya boleh hilang sekelip mata

“TERNYATA gerak hati Dollah ada asasnya! Ada sesuatu berlaku yang tidak mungkin dapat dilupakan sampai bila-bila. Kejadian berlaku di kampung Dollah yang terletak di Kuala Lipis, Pahang.”

Macam ada rambut membelai bahu kanan, kemudian rasa panas…

"KADANG-KADANG, bila aku tengok televisyen malam-malam, aku sejenis yang pakai boxer saja dan tidak berbaju. Sesekali, aku akan rasa macam ada rambut membelai-belai bahu kanan."

Jenazah bomoh dalam rumah, tiba-tiba keranda terbang mengganas di kampung

TIBA-TIBA jendela di ruang tamu terbuka dengan sendiri dan deruan angin mula menerpa masuk ke rumah Aina. Tambah menyeramkan apabila langsir juga berkibar kuat, disusuli bunyi petir di langit.

Pemandu teksi meremang wang bertukar daun, penumpang lesap di kawasan kubur

KETIKA Abang Bad mengambil pasangan ini, mereka tidak banyak bercakap namun memberitahu kononnya disamun tetapi peliknya tambang diberi itu bertukar menjadi daun.

Tangan berbulu muncul dari tandas, Damia disihir teman lelaki

“CUBA bayangkan, tangan berbulu seperti mawas keluar dari dalam mangkuk tandas sewaktu dia sedang buang air.”

Pengacara tak sedar kepulan asap keluar ketika kubur sedang digali

“KABUS tu terus terbang menghala ke arah kamera dan hilang. Pelik sangat. Kejadian itu berulang kali berlaku setiap kali kau gali. Sebab tu la aku suruh kau berenti sekejap dan perhatikan kawasan sekeliling.”

Bau busuk dalam apartment beri petanda, Cameron Highlands aku tidak akan ke sana lagi!

Kiriman: EDDIE YAAKOB

BUNYI itu akhirnya berada dalam bilik dan aku mula merasakan, aku sedang berhadqpan dengan satu peristiwa yang bukan ‘biasa-biasa’.