UDA Larang Perhimpunan Diadakan Di Plaza Angsana - Semasa | mStar

UDA Larang Perhimpunan Diadakan Di Plaza Angsana

JOHOR BAHARU: UDA Angsana Sdn Bhd melarang kawasan kompleks Plaza Angsana di sini digunakan oleh mana-mana penganjur untuk mengadakan perhimpunan.

Naib Presiden Kanan UDA Property Management Syed Ahmad Nazri Syed Kamaruzaman dalam satu kenyataan hari ini berkata larangan itu memandangkan kawasan Plaza Angsana adalah hak milik syarikat UDA Holdings Berhad dan bukan milik awam.

Katanya laporan polis juga telah dibuat berikutan kenyataan penganjur yang berhasrat mengadakan perhimpunan di kawasan kompleks itu esok dan 5 Mei ini.

"Selaku pemilik Plaza Angsana, UDA Holdings Berhad bertanggungjawab terhadap keselamatan peniaga dan pengunjung yang berkunjung ke kompleks itu untuk membeli belah atau menghabiskan masa bersama keluarga ketika hujung minggu," katanya.

Beliau berkata selain mendapat bantuan polis, Unit Keselamatan Plaza Angsana juga akan mengambil tindakan seperti yang diperuntukkan undang-undang bagi mencegah sebarang perhimpunan diadakan di kawasan itu.

Katanya sebarang acara dan aktiviti yang dianjurkan di kompleks itu sebelum ini hanya berbentuk kekeluargaan dan memberi manfaat kepada masyarakat secara keseluruhannya. -BERNAMA

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Penggunaan air di Malaysia lebih tinggi daripada negara jiran? Jom kita jimat air!

ADAKAH penggunaan air kita setiap hari ke arah penjimatan atau pembaziran?

default image

Pakar ekonomi saran Malaysia laksana pembaharuan struktur

HALA tuju perdagangan dan pelaburan global memainkan peranan penting dalam ekonomi terbuka seperti Malaysia.

default image

WKB 2030: Perangi rasuah, selamatkan pembangunan ekonomi negara

TUN Dr Mahathir Mohamad ulangi saranan supaya menghapuskan gejala rasuah dan penyalahgunaan kuasa yang menghalang pengagihan kekayaan secara adil.

default image

Culas bayar cukai kena penalti 300 peratus, ketahui 10 fakta penting Program Khas Pengakuan Cukai Secara Sukarela

HANGAT diperkatakan mengenai isu melunaskan cukai dan masih ada yang culas untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai pembayar cukai. 

default image

Jom kongsi idea! Penduduk bandar diajak beri maklum balas draf Pelan Pembangunan KL

TRAJEKTORI perumahan dan komersial Kuala Lumpur diberikan perhatian dengan mendraf Pelan Pembangunan Kuala Lumpur 2040 (PPKL 2040).

Artikel Lain

Zidane dedah buat kesilapan besar musim ini