MB Selangor Turut Nafikan Yang Beliau Akan Undur - Semasa | mStar

MB Selangor Turut Nafikan Yang Beliau Akan Undur

KLANG: Menteri Besar, Tan Sri Khalid Ibrahim pada Isnin turut menafikannya yang beliau akan melepaskan jawatannya itu kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Isu tersebut jelasnya tidak berbangkit sama sekali.

Sambil menambah yang prosedur untuk seseorang mengambil alih jawatan tersebut bukanlah senang dan mudah sepertimana yang disangka. Sebagai menteri besar, kata Khalid, beliau perlu terlebih dahulu meminta nasihat dan pandangan Sultan ke atas sebarang tindakan berkaitan jawatannya itu.

Khalid berkata demikian kepada para pemberita selepas menghulurkan buah limau mandarin kepada orang ramai berhampiran Kuil Sikh Pelabuhan Klang pada Isnin.

Khalid berkata pertemuannya dengan Anwar memang berlaku tetapi adalah untuk berbincang tentang isu lain dan langsung tidak menyentuh kedudukannya sebagai menteri besar.

Mereka katanya berbincang mengenai jentera parti dan juga soal integriti dalam parti dan bukannya tentang isu beliau hendak melepaskan jawatan itu.

Berhubung timbulnya desakan supaya dia melepaskan jawatannya itu, Khalid menegaskan sesiapa sahaja boleh mendesak mana-mana pemimpin supaya berundur.

Malah katanya, organ rasmi PAS juga dari semasa ke semasa mendesak pucuk pimpinan negara supaya berundur.

Tetapi katanya jika desakan ini dipenuhi, akhirnya tidak akan ada siapa lagi yang tinggal untuk menjadi menteri atau menteri besar.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

14 ciri WhatsApp yang mungkin anda tak tahu

Model Playboy buah hati baharu Neymar