PPR Lembah Subang II Kini Sedia Terima Penghuni – Abdul Rahman - Semasa | mStar

PPR Lembah Subang II Kini Sedia Terima Penghuni – Abdul Rahman

PETALING JAYA: Projek Perumahan Rakyat (PPR) Lembah Subang II kini sedia untuk menerima penghuni baru selepas tertangguh selama lebih empat tahun.

Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Datuk Abdul Rahman Dahlan berkata, projek melibatkan 1,580 unit itu mungkin boleh dimulakan paling awal bulan depan.

“Saya amat gembira dapat melihat perkembangan PPR Lembah Subang II yang berjalan lancar,” katanya kepada pemberita selepas lawatan ke tapak projek berkenaan pada Isnin.

Abdul Rahman berkata, penduduk yang memohon unit berkenaan akan mendapat surat tawaran mereka selepas kementerian menerima surat penilaian tanah daripada Kerajaan negeri Selangor.

Projek itu siap pada 29 April 2009. Bagaimanapun, perasmian projek berkenaan ditangguhkan kerana ia dibina di atas bekas tapak pelupusan.

Abdul Rahman berkata, beberapa pengubahsuaian dilakukan seperti “perlindungan bio” sedalam satu meter dilakukan sebelum ia sedia untuk kegunaan awam.

Projek PPR tersebut bermula pada 17 Februari 2003 yang melibatkan RM72.3 juta.

Setiap unit akan dijual pada harga RM35,000 bagi isi rumah kurang RM2,500 sebulan. Sebanyak 75 unit lagi untuk orang kelainan upaya (OKU).

Artikel Berkaitan

Klik

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

Jom kongsi idea! Penduduk bandar diajak beri maklum balas draf Pelan Pembangunan KL

TRAJEKTORI perumahan dan komersial Kuala Lumpur diberikan perhatian dengan mendraf Pelan Pembangunan Kuala Lumpur 2040 (PPKL 2040).

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

default image

WKB 2030 sasar taraf hidup lebih baik untuk rakyat di seluruh negara

WKB2030 adalah pelan 10 tahun yang diperkenalkan kerajaan dalam memastikan Malaysia terus berkembang dengan mampan.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 sasar rapatkan jurang pendapatan rakyat... ini fakta penting yang anda perlu tahu

EKONOMI negara akan distruktur semula menerusi Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030).

Artikel Lain