suria

Pengarang

Flotilla Myanmar: Penganjur Lega Kapal Dibenar Masuk

SELAT MELAKA: Penganjur bagi kapal bantuan kemanusian yang akan berlayar ke Myanmar dan Bangladesh lega apabila dimaklumkan bahawa ia diberikan kebenaran untuk memasuki perairan negara itu.

Pasangan Sepanyol, Dua Lagi Hilang Di Sabah Ditemui Selamat

PETALING JAYA: Empat orang termasuk dua rakyat Sepanyol yang hilang di luar pantai Sabah pada 2 Mei lalu ditemui selamat oleh nelayan Vietnam, demikian menurut Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM).

Protes Pemandu Teksi Dilakukan Secara 'Bergerak'

KUALA LUMPUR: Sekumpulan pemandu teksi telah melakukan bantahan mereka terhadap aplikasi mudah alih secara 'bergerak' dengan memandu secara konvoi ke arah pusat bandar.

Perkhidmatan Bas Mungkin Terganggu Menjelang Cuti Panjang

KUALA LUMPUR: Beribu-ribu pengguna mungkin berdepan masalah atau tidak dapat pulang pada cuti panjang Tahun Baru Cina apabila syarikat-syarikat bas ekspres terperangkap dengan isu insurans.

Tiada Hentian HSR Di Putrajaya

KUALA LUMPUR: Keretapi berkelajuan tinggi (HSR) yang menghubungkan Malaysia -Singapura tidak akan berhenti di Putrajaya, MyHSR Corp mengesahkan.

Malaysia Hantar Pelan Tindakan Perubahan Iklim Kepada PBB

PETALING JAYA: Malaysia telah menghantar pelan tindakan perubahan iklim kepada Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) untuk Persidangan Perubahan Iklim PBB (COP21) di Paris.


MyEG Nafi Guna Ejen Perbaharui PLKS

PETALING JAYA: MyEG menafikan ia menggunakan ejen sebagai pihak ketiga untuk mengendalikan permohonan memperbaharui Pas Lanjutan Kerja Sementara (PLKS) untuk pekerja asing, sebagaimana dakwaan yang kini disiasat oleh kerajaan.

Pemandu Teksi Demo Bantah Uber, GrabCab

KUALA LUMPUR: Berpuluh-puluh pemandu teksi berkumpul di sini untuk membantah perkhidmatan Uber dan GrabCar.

Tambang Komuter Naik Disember Ini

PETALING JAYA: Tambang keretapi KTM Komuter akan naik bermula Disember.

Pemandu Teksi Bangunkan Aplikasi Baharu Tarik Penumpang

PETALING JAYA: Satu aplikasi baharu untuk pengguna dan pemandu teksi yang dikenali sebagai MesraCab akan diperkenalkan di Lembah Klang tidak lama lagi.