Pengarang | mStar

Pengarang

Flotilla Myanmar: Penganjur Lega Kapal Dibenar Masuk

SELAT MELAKA: Penganjur bagi kapal bantuan kemanusian yang akan berlayar ke Myanmar dan Bangladesh lega apabila dimaklumkan bahawa ia diberikan kebenaran untuk memasuki perairan negara itu.

Pasangan Sepanyol, Dua Lagi Hilang Di Sabah Ditemui Selamat

PETALING JAYA: Empat orang termasuk dua rakyat Sepanyol yang hilang di luar pantai Sabah pada 2 Mei lalu ditemui selamat oleh nelayan Vietnam, demikian menurut Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM).

Protes Pemandu Teksi Dilakukan Secara 'Bergerak'

KUALA LUMPUR: Sekumpulan pemandu teksi telah melakukan bantahan mereka terhadap aplikasi mudah alih secara 'bergerak' dengan memandu secara konvoi ke arah pusat bandar.

Perkhidmatan Bas Mungkin Terganggu Menjelang Cuti Panjang

KUALA LUMPUR: Beribu-ribu pengguna mungkin berdepan masalah atau tidak dapat pulang pada cuti panjang Tahun Baru Cina apabila syarikat-syarikat bas ekspres terperangkap dengan isu insurans.

Tambang Komuter Naik Disember Ini

PETALING JAYA: Tambang keretapi KTM Komuter akan naik bermula Disember.

Pemandu Teksi Bangunkan Aplikasi Baharu Tarik Penumpang

PETALING JAYA: Satu aplikasi baharu untuk pengguna dan pemandu teksi yang dikenali sebagai MesraCab akan diperkenalkan di Lembah Klang tidak lama lagi.

Ribuan Pemandu Teksi Rancang Demo 18 November

KUALA LUMPUR: Ribuan pemandu teksi dijangka akan mengadakan tunjuk perasaan terhadap Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) pada 18 November depan.

Pemandu Teksi Tangkap Pemandu Uber, Grabcar Sekitar KLCC

KUALA LUMPUR: Pemandu teksi di sekitar KLCC kini membuat tangkapan terhadap pemandu-pemandu Uber dan GrabCar yang mengambil dan menurunkan penumpang di kawasan mereka.

Harga Baharu Tambang LRT, Monorail Sebelum 31 Oktober

KUALA LUMPUR: Kajian semula tambang LRT dan Monorel dijangka akan diumumkan sebelum 31 Oktober ini, demikian menurut Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD).

Uber: SPAD Pertimbang Syarat, Bukan Larangan

KUALA LUMPUR: Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) masih boleh mencari jalan untuk mengawal selia perkhidmatan Uber di sini, bukan melarang mereka secara terang-terangan.

Klik

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.