Penjenamaan Semula MBSA Dilancar Bulan Depan - Semasa | mStar

Penjenamaan Semula MBSA Dilancar Bulan Depan

SHAH ALAM: Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) akan dijenamakan semula sempena sambutan ulang tahun ke-11 bandar raya Shah Alam sepanjang Oktober ini.

Datuk Bandar Shah Alam Datuk Mohd Jaafar Mohd Atan berkata penjenamaan semula itu merangkumi visi dan misi serta objektif MBSA yang akan diperbaharui sejajar dengan peredaran masa dan keperluan pada masa kini.

"Sebagai contoh kita mahu Shah Alam mesra alam dan hijau supaya menjadi bandar raya sihat, selamat dan mampan untuk diwarisi oleh generasi akan datang," katanya pada sidang media selepas mesyuarat penuh bulanan MBSA, di sini, Rabu.

Penjenamaan semula itu juga katanya, bagi memastikan pihak berkuasa tempatan tersebut terus mampan dan memenuhi keperluan generasi semasa serta akan datang dalam memberikan perkhidmatannya bersesuaian dengan status bandar raya yang dicapai pada 10 Okt 2000.

Sempena sambutan ulang tahun kali ini yang bertemakan "Shah Alam Bandar Rayaku", sebanyak 13 acara telah diatur termasuk pelancaran penjenamaan semula itu.

Antara program sepanjang sambutan dari 1 hingga 29 Okt itu ialah perlawanan bola sepak, gotong-royong perdana, bacaan yassin dan doa selamat, persembahan muzika Shah Alam dan pelancaran kenderaan komuniti MBSA.

Selain itu MBSA juga menawarkan 15 unit iPad sebagai cabutan bertuah sempena kempen program bayar dan menang MBSA. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.

Artikel Lain