Ekin Rahman Mahu Ubah Imej Untuk Dapat Aura - Hiburan | mStar

Ekin Rahman Mahu Ubah Imej Untuk Dapat Aura

Ekin mengharapkan agar ada yang membantu berkongsi idea dalam menampilkan imejnya.
Ekin mengharapkan agar ada yang membantu berkongsi idea dalam menampilkan imejnya.

PETALING JAYA: Bekas bintang Akademi Fantasia 3 (AF3) iaitu Ekin Rahman bersedia melakukan perubahan imejnya agar mendapat aura sebagai artis selepas lapan tahun menyepi.

Ekin atau nama sebenarnya Norashikin Abdul Rahman, 29, yang baru sahaja melancarkan album pertamanya berjudul Ekin Rahman-Satu Percaturan berkata, dia tahu, sebagai seorang penyanyi yang sudah lama tenggelam dalam industri seni tempatan memerlukan aura penampilan yang berbeza untuk menarik perhatian ramai.

"Saya perlu bersaing dengan ramai penyanyi yang sedia ada dan pendatang baru. Untuk mempromosikan muzik yang dibawakan, sebagai seorang penyanyi, penampilan diri juga perlu dijaga. Nanti orang kata, ini artis ke siapa? Selekeh semacam saja" katanya kepada mStar Online.

Tambah Ekin, dia juga berharap agar terdapat pereka-pereka fesyen yang sudi membantu dan berkongsi idea untuknya tampil menarik di khalayak.

Mengenai Ekin Rahman-Satu Percaturan, ia diterbitkan oleh syarikat rakaman Stadium First dengan memuatkan sebanyak tujuh buah lagu berkonsepkan muzik pelbagai.

Lagu-lagu tersebut ialah Satu Percaturan, Mencari Cinta, Ceritaku Dan Dia, Kekasih, Zapin Budi, Dengarlah Sayang dan Moment For Us.

Beritahu kekasih kepada penyanyi Yazer ini, walaupun tidak sabar dengan respons yang bakal diberikan peminat dan para penggiat muzik tempatan, dia mengakui turut risau sekiranya buah tangan ini langsung tidak diterima ramai.

"Siapa yang tidak risau bukan, menghasilkan album adalah satu risiko yang besar. Dan saya berterima kasih kepada Studio First kerana mempercayai saya.

"Bagus juga saya 'menghilang' sebelum ini. Sekurang-kurangnya kemunculan saya ini sebagai penyanyi baru dan mungkin rezeki akan berpihak pada saya kali ini Insya-Allah.

"Namun, sekiranya gagal, saya sudah bersedia menerimanya, tetapi tidak akan mengalah kerana saya tetap akan keluar dengan lagu yang terbaik sehingga ia berjaya," tegas Ekin.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain