Jihan (Raja Lawak) Tinggalkan Kerjaya Di MBSA - Hiburan | mStar

Jihan (Raja Lawak) Tinggalkan Kerjaya Di MBSA

Jihan ketika beraksi dalam Program Maharaja Lawak.
Jihan ketika beraksi dalam Program Maharaja Lawak.

PETALING JAYA: Naib Juara rancangan Raja Lawak musim ketiga, Jihan atau Nuur Jihan Musa bersedia untuk melebarkan sayapnya dalam dunia lakonan dan pengacaraan selepas meninggalkan kerjaya tetapnya di Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) baru-baru ini.

Jihan yang dihubungi mStar Online pada Selasa berkata, keputusan itu dibuat selepas memikirkan secara mendalam dan membuat pertimbangan wajar mengenai masa depannya sebagai anak seni.

"Sebenarnya agak sukar untuk membuat keputusan meninggalkan kerjaya di MBSA sebagai Juruteknik tetapi memikirkan minat yang mendalam di dalam dunia lakonan dan pengacaraan saya bersedia untuk menghadapi segala cabaran selepas ini.

"Sudah tentu saya sayangkan kerjaya dan kawan-kawan di tempat lama tetapi memikirkan banyak tawaran terpaksa ditolak semasa masih bersama MBSA saya perlu membuat keputusan," ujarnya.

Katanya lagi, dia tidak mahu membebankan majikannya apabila sering mengambil cuti untuk memenuhi tawaran berlakon dan menimbulkan lebih banyak masalah jika menyambung kontrak bersama MBSA.

Kini katanya, tumpuan diberikan kepada kerjaya dan tawaran yang datang terutamanya daripada syarikat penerbitan dan stesen televisyen selain ASTRO yang sebelum ini banyak ditolak kerana terikat dengan kerja tetapnya.

"Sebelum ini saya tidak pernah pergi uji bakat untuk mendapatkan sesuatu peranan dalam drama atau pun sitkom tetapi lebih kepada menerima sahaja apa juga tawaran yang diberikan oleh pihak yang menawarkan kerja kepada saya.

"Kini sudah masanya saya membina nama dengan bergerak dan berusaha lebih gigih untuk terus bertahan dalam dunia seni lakonan yang amat saya cintai," ujarnya yang baru sahaja selesai rakaman Sitkom "Meh Ke Kafe Kita" musim ketiga untuk siaran TV3.

Jihan juga turut memberitahu dia juga baru selesai menjalani pengambaran beberapa buah drama selain masih menunggu filem lakonan pertamanya, "Adik Manja The Return" untuk ditayangkan.

"Alhamdulilah rezeki masih berpihak kepada saya dan itu tanda saya perlu berusaha keras lagi untuk terus diberi peluang dalam industri dan mengembangkan bakat," ujarnya penuh harap.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain