Pengarang | mStar

Pengarang

MOHD AL QAYUM AZIZI

Danial Juara Idola Kecil Ultra

KUALA LUMPUR: Bekas juara program Idola Kecil musim keenam, iaitu Danial Cheur Hamasiah muncul sebagai juara pertandingan Idola Kecil Ultra yang diadakan di KL Live @ Life Centre dekat sini, malam Sabtu.

Selamat Bertunang, Amir (Raja Lawak) Kahwin Tahun Depan

PESERTA program Raja Lawak musim ke-3 (RL3) iaitu Amir masih belum menetapkan tarikh sebenar untuk melangsungkan perkahwinan dengan tunangnya yang dikenali sebagai Intan.

Tidak Perlu Kontroversi Untuk Popular - Zara Zya

ZARA tidak memerlukan kontroversi hanya semata-mata untuk mengecap populariti kerana yakin kerjaya lakonannya tidak akan berkekalan untuk jangka masa panjang jika berbuat sedemikian.

Jaket Lama Serlah Gaya Zizan Razak

PENULIS sebenarnya kagum dengan pelakon dan pelawak iaitu Zizan Razak yang semakin bijak dalam memilih fesyen ketika menghadiri majlis-majlis hiburan melibatkannya.

Hot FM Mohon Maaf Isu 'Hamil' Panggilan Hangit

PETALING JAYA: Pihak pengurusan stesen radio Hot FM pada Khamis memohon maaf berhubung insiden segmen Panggilan Hangit melibatkan pemain bola sepak T Team, Nor Farhan Muhammad dengan isterinya.


Erin Malek Sahkan Bakal Bertunang 21 Jun Ini

JUARA program Fear Factor Malaysia musim kedua dan pelakon, Erin Malek mengesahkan bakal mengikat tali pertunangan dengan teman lelakinya iaitu Farriz Fauzy pada 21 Jun ini.

Persembahan Bertenaga Taylor Swift Gegar Bukit Jalil

SORAKAN lebih 10,000 peminat penyanyi terkenal Taylor Swift saat dia muncul di pentas bersempena dengan konsert jelajah Red Tour menggegarkan Stadium Putra Bukit Jalil pada malam Rabu.

Kehilangan Shahir (AF) Bukan Kerana Merajuk

JUARA program realiti Akademi Fantasia musim ke-8 (AF8) Shahir menjelaskan kehilangannya dalam industri hiburan hampir dua tahun bukan kerana merajuk sebaliknya 'bercuti' semata-mata untuk menjaga bapanya yang sakit.

Perjalanan Menarik Dalam'The Legends of Oz: Dorothy's Return'

SEPERTI mana filem Wizard of  Oz, Oz The Great and Powerful dan Return to Oz, karya terbaharu berdasarkan buku tulisan Roger Stanton Baum iaitu The Legends of Oz: Dorothy Return adalah salah satu lagi karya yang dihasilkan semula sesuai untuk tontonan umum terutamanya kanak-kanak.

Afiq Muiz Minta Kes Derhaka Ibu Tidak Diungkit

PELAKON Afiq Muiz meminta agar insiden pergaduhannya dengan ibu sendiri iaitu Hasliza Mohd yang melabelkannya sebagai anak durhaka tidak lagi diungkit oleh mana-mana pihak.

IKLAN

Klik

default image

Air Selangor terima Anugerah Cemerlang NCOSH 2018 bagi kategori kemudahan air

KOMITMEN Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) dalam meningkatkan tahap keselamatan dan kesihatan pekerjaan di tempat kerja terbukti apabila pejabat Wilayah Gombak Air Selangor dipilih sebagai pemenang Anugerah Cemerlang Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Kebangsaan 2018 kategori kemudahan air baru-baru ini.


default image

Universiti Taylor ke-14 terbaik dunia dalam senarai QS World University Rankings bagi hospitaliti dan pengurusan liburan

UNIVERSITI Taylor mengekalkan kedudukannya sebagai salah satu pusat pengajian terbaik apabila tersenarai dalam ranking QS Dunia 2019 mengikut subjek menerusi program Hospitaliti dan Pengurusan Liburan baru-baru ini.

default image

Loji Rawatan Air Selangor diiktiraf sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN)

LOJI Rawatan Air Sungai Semenyih mendapat pengiktirafan sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN) daripada Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK), Kementerian Sumber Manusia.

default image

Program hujung minggu Universiti Taylor dipenuhi peluang untuk tenaga kerja masa depan

KAJIAN terbaharu oleh Insitut Kajian Khazanah mendapati sistem pendidikan Malaysia lebih menekankan kepada akademik dan kelayakan profesional.

IKLAN