Ke Mana Hala Tuju Peserta 'Gadis Melayu'? - Hiburan | mStar

Ke Mana Hala Tuju Peserta 'Gadis Melayu'?

Sembilan finalis Gadis Melayu 3 di Auditorium MBSA, Jumaat lalu. - Foto oleh BRIAN MOH
Sembilan finalis Gadis Melayu 3 di Auditorium MBSA, Jumaat lalu. - Foto oleh BRIAN MOH

SHAH ALAM: Pasti ramai yang tertanya-tanya ke mana hala tuju peserta Gadis Melayu selepas program realiti TV9 itu berakhir.

Menurut Pengurus Penjenamaan TV9, Diyana Anuar, setiap peserta yang menyertai Gadis Melayu diuruskan oleh pihak mereka sekaligus memberikan jaminan untuk menyerap peserta ke dalam mana-mana program di bawah Media Prima Berhad.

Begitu juga dengan sembilan finalis Gadis Melayu 3 yang telah berakhir pada Jumaat, di Auditorium Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) di sini.

Mereka adalah Norazrina Mohd Salleh (Rina), 25, Nur Diana Zainuddin (Diana), 19, Fatheen Nabila Ghazali (Fatheen), 24, Afiqah Hazwani, Md Nordin (Afiqah),18, Nor Shamimi Ernida Mansor (Mimie),20, Siti Nur Afiqah Abdullah (Siti),21, Norhidayah Samsudin (Hidayah), 21, Siti Nurzakiah Abdul Aziz (Zakiah),21, dan Siti Mastura Mohamad Saleh (Mastura),24.

“Kami akan serapkan peserta Gadis Melayu 3 yang terpilih untuk mengendalikan program-program di TV9 dan stesen lain di bawah Media Prima.

“Setakat ini, masih awal untuk kami memberitahu tentang perancangan itu kerana program ini baru sahaja berakhir. Mungkin kami akan meuar-uarkan dari semasa ke semasa nanti,” katanya selepas pertandingan itu berakhir dan menobatkan Rina sebagai juaranya.

Diyana juga menafikan bekas peserta Gadis Melayu sebelum ini hilang arah tuju dan tidak mempunyai peluang pekerjaan.

“Kami menawarkan kepada peserta Gadis Melayu yang sesuai untuk mengendalikan sesebuah program itu. Misalnya, Sharifah Jasmine Soraya Syed A Jalil Jamalullail (Gadis Melayu 2) dipilih sebagai pengacara program Auto di TV3,” ulasnya lagi.

Artikel Sebelum

Diana Amir Tak Kisah Hilang ‘Ayu’

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain

Henti siasat empat suspek MH17