Majlis Memperingati P.Ramlee 22 Mac Di PWTC - Hiburan | mStar

Majlis Memperingati P.Ramlee 22 Mac Di PWTC

SATU atur cara memperingati kelahiran seniman agung Tan Sri P. Ramlee ke 81 tahun akan berlangsung pada Isnin, 22 Mac pukul 2 petang di ruang legar, lobi PWTC, Kuala Lumpur.

Acara itu akan dimulakan dengan bacaan doa dan Fatehah untuk P. Ramlee, diikuti dengan ucapan alu-aluan Datuk Dr. Aziz Sattar selaku pengerusi MZA Terbit Enterprise.

Tetamu istimewa Dato' Seri Utama Dr. Rais Yatim Menteri Penerangan, Komunikasi Dan Kebudayaan, dijangka akan menyempurnakan majlis petang itu.

Segmen nyanyian lagu-lagu P. Ramlee turut dimuatkan sebagai acara menarik petang itu.

Buku "Filem-Filem P. Ramlee" juga akan disampaikan ke kedutaan Brunei Darussalam, Singapura, United Kingdom, Amerika Syarikat dan Indonesia.

Aziz Sattar akan berkongsi cerita menarik dan humour mengenai legenda yang paling terkenal di rantau ini.

Pelancaran Penyelenggaraan Buku "Filem-Filem Maria Menado" akan disempurnakan petang itu.

Bicara Filem 'Pengkisahan P. Ramlee Dan Maria Menado' akan dibuat oleh Datuk Johan Jaffar.

Teman-teman senagkatan P.Ramlee seperti Dato' L. Krishnan, Dato' Mustapha Maarof, Dato' Sarimah, Dato' Sonny Abdullah, Seniman Kuswadinata, Seniman Ismail Mahmud, Seniwati Mariani dan Seniwati Dayang Sulu akan bersama-sama menceritakan versi mereka dalam segmen 'Aku, Dia Dan P. Ramlee'.

Acara petang itu tidak mungkin lengkap tanpa persembahan lagu yang banyak menggamit nostalgia iaitu "Di Manakan Ku Cari Ganti."

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel