Beli Hummer, Dhani Nafi Untuk Berfoya-foya - Hiburan | mStar

Beli Hummer, Dhani Nafi Untuk Berfoya-foya

AHMAD Dhani dikhabarkan telah membeli kereta buatan Amerika Syarikat, Hummer H3. Namun dia tidak menyebutkan harga sebenar kereta tersebut. Ada juga cakap-cakap mengatakan bahawa Dhani ingin berfoya-foya dengan mengunakan kereta mewah tersebut.

Penyanyi kumpulan Dewa itu menafikan dakwaan tersebut. "Ada yang kata saya ingin berfoya-foya, tapi sebenarnya tidak," ujarnya.

Dhani berpendapat, membeli kenderaan jenis Hummer atau kereta mewah yang lainnya, bukanlah satu pemborosan. Sebelum membeli, Dhani sudah menabung untuk untuk masa depannya.

"Kereta itu adalah untuk anak-anak biar anak-anak saya senang. Lagian kita ada rezeki, jadi apa salahnya," tambahnya.

Dhani mengaku Hummer H3 warna hitam tersebut tidak akan digunakannya untuk aktiviti sehari-hari. Dia lebih suka menumpang Toyota Alphard milik syarikatnya.

"Saya tetap pakai Alphard 2003 itu walaupun sudah 6 tahun," jelasnya.

Mobil Alphard milik Dhani tersebut sudah diubahsuai sedemikian rupa. Berbagai barangan elektronik, seperti sound sistem dan television LCD, ada di dalam MPV buatan Jepun itu.

"Itu adalah studio berjalan saya. MPV dengan sound sistem terbaik.Di situ juga proses terakhir karya-karya saya, jadi setelah mixing saya dengarkan di situ sahaja," tuturnya.

Selain Hummer H3 dan Toyota Alphard, Dhani juga memiliki kereta sedan mewah Chrysler 300, VW Caravelle dan limosin Volvo.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Artikel Lain