Program realiti papar kehidupan Diana di PLKN - Hiburan | mStar

Program realiti papar kehidupan Diana di PLKN

Diana akui teruja untuk menyertai PLKN tidak lama lagi
Diana akui teruja untuk menyertai PLKN tidak lama lagi

[SEMASA] PETALING JAYA: Kehidupan tiga artis remaja, Diana Danielle, Suki dan Aliff Satar ketika menjalani Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) yang bakal bermula pada 19 Mac ini akan dirakamkan dan disiarkan dalam bentuk program realiti di 8TV.

Menurut Diana yang dihubungi hari ini, perkara itu telah pun dibincangkan oleh pihak stesen televisyen itu bersama Jabatan Latihan Khidmat Negara (JLKN), namun sebarang kata putus belum lagi dibuat.

"Apa yang diberitahu oleh ibu saya, perbincangan memang telah dibuat. Pihak JLKN juga telah bersetuju dan kemungkinan akan dibuat sebanyak lapan episod.

"Tujuan ia dijadikan dalam bentuk program realiti ialah untuk memaparkan pembabitan artis-artis dalam PLKN dan pada masa yang sama dapat menunjukkan kepada remaja di luar sana bagaimana kehidupan sebenar di PLKN.

"Tetapi, sejauhmana perkara ini dibincangkan, saya sendiri kurang pasti. Apapun bagi saya, ini satu langkah positif dan amat menyeronokkan," kata Diana yang dihubungi, semalam.

Pelakon berusia 18 tahun ini turut melahirkan perasaan terujanya untuk mengikuti sesi PLKN kali ini.

"Buat masa ini, saya belum lagi menerima surat pengesahan daripada JLKN. Malah, lokasi kem saya ditempatkan juga masih belum saya ketahui.

"Tetapi, memang nama saya sudah disenaraikan...ada yang kata saya ditempatkan di Sarawak la, Sepang la...saya tidak kisah di mana-mana pun.

"Cuma saya akui, perasaan gementar tu memang ada apatah lagi saya tidak pernah berjauhan begitu lama dengan ibu saya.

"Tetapi, itu bukan alasan untuk saya tidak sertai program ini. Ia pasti akan jadi pengalaman baru buat saya kelak," kata Diana yang ketika ini sedang sibuk menghabiskan penggambaran filem Magika, sebelum menyertai PLKN selama tiga bulan.

Sebelum ini, Diana pernah tersenarai sebagai peserta PLKN pada sesi pertama program itu, Disember lalu. Tetapi dia memohon untuk membuat penangguhan kerana terikat dengan jadual seni.

Aliff dan Suki juga pernah tersenarai dalam sesi PLKN sebelum ini, namun mengutarakan alasan yang sama dan turut meminta penangguhan.

Artikel Sebelum

OIAM: Han tersingkir

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Ulat tiket: Jangan beli!