Perubahan Akan Mengukuhkan MIC - Sakthivel - Semasa | mStar

Perubahan Akan Mengukuhkan MIC - Sakthivel

PETALING JAYA: Perubahan dalam MIC yang dilaksanakan oleh presidennya Datuk Seri G. Palanivel adalah normal dan bertujuan untuk mengukuhkan parti, kata setiausaha agung parti A. Sakthivel.

"Mendapatkan orang baru untuk memberi sumbangan adalah adalah cara dan sebahagian daripada parti," katanya.

"Presiden mempunyai kuasa dan hak untuk membuat perubahan terhadap anggota yang dilantik dalam Jawatankuasa Kerja Pusat," katanya mengenai keputusan Palanivel mengeluarkan pengarah strategik S. Vell Paari dan Ketua Puteri MIC, Usha Nandini, yang kedua-duanya sebelum ini dilantik sebagai ahli CWC.

Mereka telah digantikan dengan bekas Naib Presiden MIC Datuk S. Sothinathan dan S.Sunthar, anak kepada bekas timbalan presiden Tan Sri S.Subramaniam.

"Presiden mempunyai strategi dan perancangan sendiri," kata Sakthivel.

Beliau berkata, Sothinathan mendapat sokongan kuat di kalangan masyarakat India dan telah bekerja keras di kawasan Parlimen Teluk Kemang, manakala penyokong Subramaniam dijangka akan kembali kepada MIC dengan kemasukan Sunthar.

Ahli CWC, K.P. Samy Vellu berkata Palanivel melantik Sothinathan dan Sunthar untuk memantau dan menyeimbangkan kepimpinan parti.

Bulan lepas, Palanivel menggugurkan tiga ahli yang dilantik - bekas naib presiden Datuk S. Veerasingam, bekas pengerusi MIC Perak Datuk G.Rajoo dan bekas ketua biro pendidikan MIC Tan Sri Dr T. Marimuthu dari CWC.

Mereka digantikan dengan Adun Kahang R.Vidyanathan (Johor), Adun Jeram Padang L. Manickam (Negri Sembilan) dan Adun Gadek Datuk MS Mahadevan (Melaka).

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

default image

Tingkatkan kemahiran, produktiviti untuk lonjakkan status ekonomi Harimau Asia

DALAM usaha untuk melonjakkan status sebagai ekonomi Harimau Asia, Malaysia berusaha untuk mengukuhkan ekonomi dan status fiskal menjelang 2021.

default image

Putrajaya... tak kenal maka tak cinta

PUTRAJAYA dibina atas sebuah impian. Dan berdasarkan beberapa pertimbangan, ia merupakan lokasi impian untuk didiami.

default image

Penggunaan air di Malaysia lebih tinggi daripada negara jiran? Jom kita jimat air!

ADAKAH penggunaan air kita setiap hari ke arah penjimatan atau pembaziran?

Artikel Lain

Vardy catat rekod gol luar biasa EPL