Lembaga Hasil Sedang Bangunkan Laman Web Dalam Mandarin - Semasa | mStar

Lembaga Hasil Sedang Bangunkan Laman Web Dalam Mandarin

KUALA LUMPUR: Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM) menjelaskan bahawa laman web rasminya adalah dalam Bahasa Malaysia serta Bahasa Inggeris sahaja tetapi kini sedang dalam proses untuk membina laman web dalam Bahasa Mandarin sepenuhnya.

"LHDNM dalam memberikan perkhidmatan terbaik kepada pelanggannya telah mengorak langkah untuk memungkinkan laman web dalam Bahasa Mandarin sepenuhnya tetapi inisiatif ini masih di peringkat pembangunan," demikian menurut LHDNM dalam satu kenyataan Isnin.

Buat masa ini, pembayar cukai boleh melihat terjemahan borang B dan BE dalam Bahasa Mandarin di laman web Bahasa Malaysianya dan pembayar cukai masih dimestikan mengisi Borang Nyata Cukai Pendapatan dalam Bahasa Malaysia.

Memandangkan permintaan yang agak tinggi daripada pembayar cukai yang berbahasa Mandarin, tindakan telah diambil untuk membantu golongan tersebut dengan mengadakan butang terjemahan Mandarin secara terus oleh Google dengan ada penafian dimuatkan, katanya.

LHDNM memohon maaf di atas kekeliruan yang timbul dan inisiatif terjemahan Bahasa Mandarin telah ditutup mulai pagi ini.

Di dalam penafian itu, LHDNM berkata terjemahan itu merupakan terjemahan terus dari laman web LHDNM versi Bahasa Melayu dan ia tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperoleh daripada laman web berkenaan.-BERNAMA

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Jom kongsi idea! Penduduk bandar diajak beri maklum balas draf Pelan Pembangunan KL

TRAJEKTORI perumahan dan komersial Kuala Lumpur diberikan perhatian dengan mendraf Pelan Pembangunan Kuala Lumpur 2040 (PPKL 2040).

default image

Carum Perkeso untuk dilindungi walau bekerja sendiri kerana malang tidak berbau!

MATLAMAT utama mengumpul duit dan trip perjalanan, tapi adakah pemandu pengangkutan awam menyedari ‘malang tidak berbau’ ketika bekerja?

default image

Tingkatkan kemahiran, produktiviti untuk lonjakkan status ekonomi Harimau Asia

DALAM usaha untuk melonjakkan status sebagai ekonomi Harimau Asia, Malaysia berusaha untuk mengukuhkan ekonomi dan status fiskal menjelang 2021.

default image

Cekap tangani isu sekolah daif, Kementerian Pendidikan sasar selesai tiga tahun lagi

KEMENTERIAN Pendidikan sedang bekerja keras dalam usaha membaiki dan membina semula sekolah yang dalam keadaan daif di seluruh negara.

default image

Air Selangor kini pemegang lesen tunggal perkhidmatan bekalan air… pengguna bakal terima bil baharu!

MENDAPATKAN bekalan air bersih yang berterusan sudah menjadi satu kemestian dalam kehidupan masyarakat hari ini.

Artikel Lain