Nama Anggota CC MCA Letak Jawatan Tidak Didedah

KUALA LUMPUR: Setiausaha Agung MCA, Datuk Wong Foon Meng enggan mendedahkan senarai nama anggota Jawatankuasa Pusat (CC) parti itu yang telah atau tidak menghantar surat peletakan jawatan selepas tarikh akhir mereka berbuat demikian semalam.

Dalam satu kenyataan, beliau berkata, beliau enggan berbuat demikian kerana tidak mahu menimbulkan kekeliruan dalam usaha parti itu untuk menyelesaikan krisisnya.

"Sebaliknya urusetia ibu pejabat MCA atau saya sendiri akan memaklumkan kepada Jawatankuasa Khas Pemilihan Semula Parti yang dipengerusikan Timbalan Presiden, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek," katanya.

Pada 15 Disember lalu, Naib Presiden, Datuk Seri Liow Tiong Lai dan 12 lagi pemimpin parti telah menghantar surat meletak jawatan sebagai anggota CC yang tidak bertarikh kepada Wong.

Sekurang-kurangnya 21 daripada 30 anggota CC perlu meletak jawatan bagi membolehkan pemilihan semula parti diadakan.

Antara yang telah menghantar surat bersama Liow ialah Timbalan Menteri Belia dan Sukan, Datuk Wee Jeck Seng, Timbalan Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Dr Hou Kok Chung, anggota veteran CC, Datuk Wong Mook Leong dan Naib Presiden Tan Kok Hong.

Beberapa anggota biasa CC turut menghantar surat tanpa tarikh iaitu Lee Wei Kiat, Datuk Yu Chok Tow, Wong Nai Chee, Senator Datuk Yeow Chai Thiam, Datuk Hoh Khai Mun, Datuk Liew Yuen Keong, Datuk Edward Khoo Keok Hai dan Senator Datuk Alex Wong Siong Hwee.

Wong berkata, jawatankuasa khas itu akan mengadakan mesyuarat secepat mungkin dan membuat keputusan tentang sebarang langkah seterusnya yang boleh diambil untuk menyelesaikan perbezaan pendapat yang ada. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Ahli Perniagaan Dirompak RM930,000

Klik

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Artikel Lain