Lapan Pemandu Teksi Dibunuh Di Utara Mexico, Tiga cedera

MONTERREY: Lelaki bersenjata membunuh lapan pemandu teksi pada Selasa, dalam dua serangan di bandar Monterrey di utara Mexico, kata pegawai.

Tiga orang termasuk kanak-kanak yang berusia 8 tahun mengalami kecederaan.

Jurucakap keselamatan awam Nuevo Leon, Jorge Domene Zambrano berkata empat lelaki bersenjata menembak lima pemandu yang pertama di luar pejabat teksi.

Beberapa minit kemudian, tiga lelaki dilihat dibunuh oleh kumpulan yang sama, tidak jauh daripada beberapa blok.

Domene berkata dua daripada tiga yang cedera dalam serangan semalam adalah orang yang berada di tempat kejadian yang tidak bersalah, termasuk kanak-kanak itu.

Beliau berkata mangsa telah memandu teksi tanpa permit.

Polis sedang menyiasat seorang bekas pemandu yang marah dan mengancam rakan sekerja apabila beliau dipecat kerana menjual dadah.

Pada Selasa juga, pihak berkuasa di negeri barat Michoacan berkata 13 lelaki telah terbunuh.

Askar Mexico menembak empat penjenayah yang didakwa menculik penyelamat operasi secara jelas.

Dan Pejabat Peguam Negara negeri berkata tiga mayat ditemui terikat di lebuh raya, manakala enam mayat lain berselerak di sekitar bandar Tancitaro.

Pendakwa raya berkata kejadian ini adalah berkaitan. Di kedua-dua tempat kejadian jenayah, polis mendapati poster dengan mesej yang ditandatangani oleh geng dadah Generasi Baru, sekutu dadah Mexico paling dikehendaki, Joaquin "El Chapo" Guzman.

Di bandar raya peranginan Acapulco, polis menahan tiga lelaki pemandu dan penumpang dalam sebuah SUV dengan tujuh mayat yang lima daripada mereka disembelih.

Jurucakap dari Guerrero, Arturo Martinez, berkata pada Selasa bahawa tiga yang ditangkap dalam kes itu sedang disiasat kerana hubungan dengan jenayah terancang.

Beliau berkata sebahagian daripada mangsa lelaki telah dicacatkan.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

11 Maut Letupan Bom Di Pasar Somalia

Artikel Lain