Raja Azmi Selamat Bertunang Dengan Eddie (CRK) - Hiburan | mStar

Raja Azmi Selamat Bertunang Dengan Eddie (CRK)

Ibu Eddie iaitu Mariah Abu Samah (kanan) menyarungkan cincin pertunangan ke jari manis Raja Azmi.
Ibu Eddie iaitu Mariah Abu Samah (kanan) menyarungkan cincin pertunangan ke jari manis Raja Azmi.

AMPANG: Produser filem Raja Azmi Raja Sulaiman, 54, telah mengikat tali pertunangan dengan seorang gitaris, Mohd Eddie Ghazali, 45, dalam satu majlis yang diadakan di kediaman wanita itu di Ukay Perdana, Ampang di sini pada Isnin.

Majlis dimulakan dengan acara merisik diiringi dengan ucapan perbincangan oleh anak sulung kedua-dua pasangan itu iaitu Mohd Daniel, 21, bagi pihak ayahnya iaitu Eddie dan Puteri Suraya Mohd Jalani, 28, mewakili Raja Azmi.

Pada majlis tersebut pihak lelaki menyerahkan tiga dulang hantaran yang berupa buah-buahan, manisan dan coklat serta telekung.

Manakala pihak perempuan membalas dengan dulang hantaran terdiri daripada jam tangan dan beg duit jenama Fossil, kemeja, kek, coklat dan biskut.

Eddie yang merupakan pemain bes kumpulan rock 1990-an iaitu CRK sudah pun menduda sejak lima tahun lalu selepas isterinya meninggal dunia pada Januari 2008.

Hasil perkahwinan pertama selain Daniel, Eddie memiliki seorang lagi anak bernama Mohd Effy,19.

Manakala Raja Azmi pula mempunyai tiga orang anak iaitu Puteri Suaida, 24, dan Megat Deli, 19, hasil perkahwinannya dengan jurulatih badminton negara, Jalani Mohamad Sidek.

Mereka bercerai dengan talak satu pada 27 Jun 2012.

Pada majlis bertunang itu, turut dilakukan ialah majlis menyarung cincin yang disempurnakan oleh ibu Eddie, iaitu Mariah Abu Samah.

Sementara itu, Raja Azmi yang ditemui bersyukur dan lega kerana majlis berkenaan berjalan lancar.

Biarpun membina hubungan istimewa dalam tempoh yang singkat sebelum mengambil keputusan mengikat tali pertunangan, Raja Azmi yakin lelaki tersebut adalah pilihan yang tepat buat dirinya.

"Kami mula berkenalan pada 15 Januari lalu. Apa yang menggembirakan saya, anak-anak dapat menerima hubungan ini. Mereka mahu lihat ibunya gembira dan saya cukup terharu.

"Walaupun perkenalan kami cukup singkat, saya yakin Eddie adalah lelaki yang sesuai buat saya," katanya.

Pasangan tersebut merancang akan bernikah pada 15 September depan.

Kumpulan CRK pernah popular dengan lagu Cinta Dan Air Mata.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Sofazr Berjaya Dengan Bergaduh

Artikel Berkaitan

default image

Nora Danish Henti Jual Bedak Sejuk

Lebih Artikel