Jue Aziz 'Menghilang' Bukan Terkena Sihir - Hiburan | mStar

Jue Aziz 'Menghilang' Bukan Terkena Sihir

Jue Aziz. - Foto oleh M. AZHAR ARIF
Jue Aziz. - Foto oleh M. AZHAR ARIF

PETALING JAYA: Pelakon Jue Aziz memberitahu tindakannya mendiamkan diri daripada sebarang publisiti sejak kebelakangan ini bukan disebabkan terkena perbuatan sihir.

Sebaliknya, pemilik nama sebenar Zuliana Ab Aziz ini berkata keputusan tersebut diambil kerana dia lebih selesa untuk tampil jika mempunyai cerita yang berkaitan kerjaya sahaja.

“Saya tidak sakit terkena perbuatan sihir atau santau. Cerita itu tidak betul. Cerita itu ditimbulkan oleh pihak produksi Semerah Padi yang cuba mencari publisiti murah ketika pementasan itu diadakan pada tahun lalu.

“Saya tidak sertai teater itu pun disebabkan oleh kekalutan pengurusan produksi itu sehingga menyebabkan saya tertekan dan jatuh sakit ketika itu. Ia hanya sakit biasa kerana tidak cukup rehat,” katanya.

Aktres berusia 29 tahun itu ditemui pada tayangan perdana filem terbarunya, Jidin Sengal di Cathay e@Curve, Mutiara Damansara, di sini, malam Selasa.

Jue berkata selepas lebih lima tahun bergelar pelakon, dia sudah berada pada tahap yang stabil dan tidak memerlukan publisiti murah atau kontroversi untuk terus dikenali.

“Pada tahap ini, saya memang elakkan publisiti yang berlebihan seperti awal-awal dulu. Saya tidak mahu kisah kontroversi terus dikaitkan dengan saya dan menjadi bahan cerita di media.

“Berkat pengalaman yang ada, saya semakin cekap menguruskan kerjaya lakonan. Tawaran lakonan juga stabil dan peminat sudah mengetahui mutu kerja saya, jadi apa perlunya saya terus muncul bersepah-sepah di media jika tiada kisah yang bernas dan penting untuk dikongsi,” katanya.

Menyentuh mengenai pembabitannya dalam filem komedi “Esmi Zahara” itu, Jue berkata dia menerima tawaran berlakon filem tersebut kerana menyenangi watak bernama Amy yang merupakan penolong pengarah filem yang tegas dan lasak.

“Saya suka karakter Amy yang lasak, kelakian dan tegas. Ia bersifat spontan dan menarik. Lagi pun pengalaman berlakon dengan Along (Raja Lawak) dan Angah (Raja Lawak) memberikan kepuasan dan seronok.

“Sebagai pelakon yang mempunyai lebih pengalaman berbanding yang lain, saya terpanggil untuk menyokong produksi filem ini agar sama-sama berkembang dan lebih melonjak dalam industri filem kita,” katanya.

Filem yang membariskan Jue, Along (Raja Lawak), Angah (Raja Lawak), Faezah Elai, Zach Diamond, Azrul (Raja Lawak), Mariani dan Hamid Gurkha ini diterbitkan oleh syarikat produksi OutLoud Studios Sdn Bhd.

Ia mengisahkan mengenai Jidin lakonan Along (Raja Lawak) bersama sekumpulan pelakon ekstra lain yang berhasrat untuk mendapatkan peranan lebih penting dalam sesebuah filem.

Jidin Sengal akan ditayangkan kepada umum bermula 22 Mac ini.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Ibu muda lahirkan bayi kembar tujuh