The Greatest Rock Album, Kompilasi Rock Terhebat - Hiburan | mStar

The Greatest Rock Album, Kompilasi Rock Terhebat

MASIH ingat lagi zaman kegemilangan kumpulan Scorpions dengan lagu Wind of Change dan Deep Purple yang popular dengan lagu Soldier of Fortune, manakala Whitesnakes pula dengan Is This Love?

Bagi para peminat muzik Rock, The Greatest Rock Album pasti membuatkan mereka tersenyum kerana ia menggabungkan kompilasi lagu-lagu rock popular sekitar tahun 80an dan 90an.

Lebih menarik lagi, lagu-lagu yang dimuatkan hampir kesemuanya pernah popular dan semestinya ia ibarat sebuah koleksi khas yang memudahkan para pendengar untuk mendengar semula lagu-lagu popular tersebut.

Tambah pula, album ini sudah semestinya mengimbas kembali kenangan zaman kegemilangan rock yang pada ketika itu hampir semua orang menjadi ‘kaki rock’ kerana muzik tersebut.

Antara penyanyi-penyanyi yang berada dalam album ini ialah Bad Company, Deep Purple, Dio, Free, Iron Maiden, Kiss, Lynyrd Skynyrd, Megadeth, Motorhead, Rainbow, Scorpions, Thin Lizzy, Twistted Sister, Whitesnake dan ramai lagi.

The Greatest Rock Album mengandungi sebanyak enam keping cakera padat (CD) dengan memuatkan sebanyak 92 trek lagu yang pastinya memberi kepuasan kepada penggemar muzik rock.

Ia juga bukan sahaja menampilkan heavy rock semata-mata, album ini turut memuatkan lagu-lagu berunsur slow rock ballads.

Pada pendapat OopStarz! keenam-enam CD ini menampilkan pelbagai variasi muzik rock yang memberikan sedikit kelainan berbanding album-album kompilasi rock lain.

Dalam pada itu, pilihan OopStarz! semestinya pada disk dua kerana menampilkan lagu-lagu seperti 2 Minutes To Midnight (Iron Maiden), Smoke On The Water (Deep Purple), Higher Ground (Red Hot Chili peppers) dan Mony Mony (Billy Idol).

Manakala pilihan seterusnya ialah pada disk enam yang menampilkan lagu-lagu seprti Are You Gonna Go My Way (Lenny Kravits), Creep (Radiohead) dan You Oughta Know (Alanis Morissete).

The Greatest Rock Album kini boleh didapati di semua kedai muzik berhampiran dengan harga RM60.90.

ALBUM: The Greatest Rock Album ARTIS: Variasi artis EDARAN: Warner Music Malaysia

Artikel Sebelum

Semarak Rafflesia Menjelang ABP 2010

Artikel Berikut

Zul Huzaimy, Isteri Cerai Talak Dua

Artikel Berkaitan

default image

Maya Karin Rancang Terbit Filem

Klik

default image

WKB 2030: Gandingan kerajaan-swasta penting untuk manfaat rakyat

SEKTOR swasta perlu berganding bahu dengan kerajaan sebagai fasilitator untuk memperbaiki ketidakseimbangan pendapatan di negara ini.

default image

Jom kongsi idea! Penduduk bandar diajak beri maklum balas draf Pelan Pembangunan KL

TRAJEKTORI perumahan dan komersial Kuala Lumpur diberikan perhatian dengan mendraf Pelan Pembangunan Kuala Lumpur 2040 (PPKL 2040).

default image

Tingkatkan kemahiran, produktiviti untuk lonjakkan status ekonomi Harimau Asia

DALAM usaha untuk melonjakkan status sebagai ekonomi Harimau Asia, Malaysia berusaha untuk mengukuhkan ekonomi dan status fiskal menjelang 2021.

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 sasar rapatkan jurang pendapatan rakyat... ini fakta penting yang anda perlu tahu

EKONOMI negara akan distruktur semula menerusi Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030).

default image

Penggunaan air di Malaysia lebih tinggi daripada negara jiran? Jom kita jimat air!

ADAKAH penggunaan air kita setiap hari ke arah penjimatan atau pembaziran?

Artikel Lain