Dah 6 tahun kahwin tapi tak dapat zuriat, suami ‘lari’ ke rumah keluarga selepas isteri ajak buat check up - “Saya dituduh memalukan dia”

Wanita tersebut meluahkan kekecewaan dengan sikap suaminya menerusi satu perkongsian di sebuah halaman Facebook. Sekadar gambar hiasan.

SETIAP pasangan yang berkahwin pasti mahukan zuriat sebagai pelengkap rumah tangga.

Namun berbeza dengan kisah pasangan ini apabila si isteri inginkan zuriat tetapi suaminya pula tidak ambil peduli hasrat tersebut.

Kecewa dengan sikap suaminya itu, si isteri meluahkan perasaan yang terbuku di hatinya menerusi satu perkongsian di halaman Facebook Kisah Rumah Tangga.

ARTIKEL BERKAITAN: Wanita baru kematian suami buntu, minta tolong pekerja kedai buka password handphone - “Orang banyak berahsia ni biasanya sembunyikan sesuatu”

ARTIKEL BERKAITAN: Baru 2 tahun kahwin, suami kantoi curang hampir 10 kali – “Dia masih main Tinder, WeChat... saya lari balik kampung”

Menurut wanita tersebut, dia dan suaminya merupakan pasangan yang tinggal berjauhan atau ada juga yang menggelarkannya sebagai PJJ (perhubungan jarak jauh).



Wanita tersebut inginkan zuriat tetapi suaminya tidak ambil peduli hasrat tersebut. Gambar sekadar hiasan.

"Saya wanita berusia 34 tahun, hidup PJJ, seorang di pantai timur seorang di ibu kota. Berkahwin dah enam tahun dan belum dikurniakan zuriat.

"Masalah yang saya hadapi, saya inginkan zuriat tapi suami macam tak ambil kisah pun soal tu," luahnya.

Jelasnya lagi, setiap kali dia mengajak suaminya itu untuk melakukan pemeriksaan di hospital, mereka berdua akan bergaduh dan bermasam muka.

"Dia menuduh saya nak memalukan dia bila saya ajak dia check up. Pernah saya beritahu nak ambil anak angkat tapi dia marahkan saya balik dengan seribu alasan.

"Sampaikan ada yang tuduh saya mandul padahal lebih tiga kali saya dah check up diri saya dekat klinik swasta dan hospital, doktor kata saya tak ada apa-apa masalah," katanya.



Wanita tersebut mengajak suaminya melakukan pemeriksaan kesihatan tetapi tidak diendahkan. Sekadar gambar hiasan.

Malah lebih mengecewakan, wanita tersebut mendakwa suaminya mengambil keputusan untuk balik ke rumah keluarganya tanpa membawa bersama dirinya.

"Ni pun setelah sebulan duduk dengan saya, dia ambil keputusan nak balik rumah family dia, tinggalkan saya di rumah keluarga saya.

Salah ke saya ingin anak? Salah ke seorang isteri minta suami check up untuk tahu apa masalah?

Isteri

"Ingatkan PKP bolehlah saya spend masa dengan dia lama tapi semuanya meleset. Selama sebulan di sini dia tak ada pun membantu saya," katanya.

Kata wanita itu lagi, suaminya sering terperap di dalam bilik sambil menonton filem.

"Bulan puasa dahlah tak boleh nak berbuka sekali, raya pun tak ada terfikir nak balik walaupun diberi kelonggaran PJJ boleh berjumpa isteri.



Pasangan suami isteri ini tidak dikurniakan zuriat meskipun sudah berkahwin enam tahun. Sekadar gambar hiasan.

"Saya sedih, kecewa dengan sikap suami. Malu sangat dekat famili saya dengan sikap dia. Tahun lepas dua minggu nak raya, kami hampir bercerai tapi kerana orang tua kami masih bersama," katanya.

Menerusi perkongsian itu juga, wanita tersebut turut meminta pandangan netizen mengenai tindakannya yang meminta suaminya untuk melakukan pemeriksaan kesihatan.

"Salah ke saya ingin anak? Salah ke seorang isteri minta suami check up untuk tahu apa masalah?

"Salah ke saya minta dia buat begitu? Dan salah ke saya nak ambil anak angkat. Tolong bagi pendapat. Harap tak dikecam," katanya.

Nak macam-macam info? Join grup Telegram mStar!

Artikel Berkaitan

Klik

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Artikel Lain