SELPEX 2010 Sasar Jualan RM100 Juta

SHAH ALAM: Ekspo Harta Tanah dan Gaya Hidup Selangor (SELPEX 2010) yang berlangsung selama tiga hari bermula hari ini sehingga Ahad di Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC) di sini mensasarkan jualan sebanyak RM100 juta.

Pengurus Besar Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS), Othman Omar berkata, sasaran itu berdasarkan tawaran projek hartanah bernilai kira-kira RM5 bilion.

"Jualan diperoleh sepanjang ekspo yang berlangsung selama tiga hari dan dijangka lebih banyak jualan susulan selepas itu.

"Saya melihat ekspo ini merupakan masa terbaik bagi pemaju hartanah untuk memperkukuhkan pangkalan data bagi jualan lebih baik," katanya pada sidang media sempena Majlis Pelancaran SELPEX 2010 di sini, Jumaat.

Majlis disempurnakan oleh Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pelaburan, Perindustrian dan Perdagangan Negeri Selangor yang juga Pengerusi Lembaga Pengarah SACC, Teresa Kok.

Othman berkata, kedudukan Selangor sebagai negeri termaju di Malaysia menjadikan nilai hartanah di negeri itu lebih tinggi berbanding negeri lain.

"Pulangan pelaburan hartanah di Lembah Klang adalah lebih baik dan mencapai peningkatan dari 50 hingga 100 peratus dalam tempoh lima tahun," katanya.

SELPEX 2010 merupakan pameran berkonsepkan gaya hidup sama ada untuk mereka yang memulakan kehidupan baru atau mereka yang ingin membuat pembaharuan dan penambahan.

Justeru katanya, ekspo sudah pasti memberi fokus kepada bidang hartanah malah pengunjung akan diberikan tips untuk mengurus sehingga mendekorasi kediaman.

"Peserta pameran pula perlu menjadi ekspo ini sebagai peluang dan ruang untuk mengetengahkan produk mereka di pasaran," katanya lagi.

SELPEX 2010 dianjurkan oleh SACC dan diuruskan oleh Siera Management Sdn Bhd.

Ekspo yang berlangsung selama tiga hari bermula itu menjangkakan kehadiran seramai 30,000 pengunjung.

Sebanyak 69 organisasi terlibat yang menawarkan produk dan perkhidmatan gaya hidup bersesuaian dengan pembangunan dan hartanah.

Antaranya adalah PKNS, Worldwide Holdings Berhad, Sime Darby Properties, Sunway City Berhad dan Glomac Berhad.

Pengunjung berpeluang memenangi pelbagai hadiah bernilai lebih RM50,000 dan baucar bernilai RM1.2 juta.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Artikel Lain