suria

Usia bukan penghalang, Rosyam Nor akan terus berlakon filem aksi 

Rosyam tidak mahu menyekat kemampuannya untuk berlakon genre aksi.

SINONIM dengan lakonan filem aksi, pelakon Datuk Rosyam Nor tidak menolak untuk terus berlakon dalam genre tersebut meski pun usianya hampir mencecah 60 tahun.

Rosyam atau Mohamed Nor Shamsuddin, 57, berkata, dia menjadikan pelakon di Hollywood sebagai contoh bagi meneruskan kerjaya dan tidak menjadikan usia sebagai alasan untuk bersara.

"Selagi saya boleh bergerak, ada stamina dan diterima, saya akan berlakon sampai bila-bila.

"Kalau kita tengok pelakon di Hollywood semua sudah tua, elok sahaja berlakon," katanya kepada mStar.

rosyamm1 - 1

Rosyam tidak pernah terfikir untuk berhenti berlakon.

Dalam pada itu, Rosyam memberitahu dia perlu menggunakan kelebihan dan pengalaman sebagai pelakon aksi untuk terus bersaing dengan pendatang baharu dalam dunia perfileman.

Kelebihan itu juga kata Rosyam membuka peluang kepadanya bekerjasama dengan pengarah baharu.

"Kalau saya tak boleh berlakon filem aksi, tak dapatlah peluang bekerja dengan pengarah baru.

ARTIKEL BERKAITAN: Cabar diri dalam 'Memoir Seorang Guru', Rosyam Nor akui tak mudah hidupkan watak Cikgu Sunan

ARTIKEL BERKAITAN: "Siapa kita nak halang rezeki orang" - Rosyam Nor tiada masalah ambil artis kontroversi, tak perlu sampai boikot

"Saya perlukan kelebihan ini untuk saya bersaing dengan pendatang baru dalam dunia lakonan.

"Kalau asyik tolak maksudnya saya menghukum jenama 'Rosyam Nor' itu sendiri. Jadi saya kena terima walaupun dalam usia sekarang," jelasnya.

Pelakon filem KL Menjerit ini turut meluahkan rasa syukur kerana dikurniakan kesihatan yang baik dan masih lagi menerima tawaran berlakon filem aksi.

Kongsi Rosyam, dengan kecanggihan teknologi yang ada sedikit sebanyak dapat membantu memudahkan lakonan yang membabitkan aksi-aksi bahaya.

rosyamm2 - 1

Rosyam perlu bersaing dengan pelakon-pelakon baharu.

"Sehingga kini saya masih menerima tawaran berlakon filem aksi dan saya baharu sahaja habis penggambaran dengan Syamsul Yusof dalam filem The Original Gangster... Sekarang saya sedang menjalani filem Keluang Man.

"Saya bersyukur kerana masih penjadi pilihan penerbit untuk melakonkan filem aksi. Saya bernasib baik walaupun di usia begini masih dapat kekalkan fizikal dan stamina.

"Tetapi tidaklah sama seperti waktu muda dulu. Dengan teknikal yang ada sekarang ini, banyak yang boleh bantu kita," katanya.

Dalam perkembangan lain, Rosyam bakal muncul dalam filem terbaharunya iaitu Memoir Seorang Guru yang bakal menemui penonton di pawagam bermula 30 Mei ini.

Jadilah sebahagian daripada geng mStar! Follow kami di WhatsApp, Telegram, Twitter, TikTok, Facebook, Instagram dan Youtube

TONTON VIDEO PILIHAN!

Artikel Lain