suria

Tayang barang kemas sebab nak tunjuk kejayaan, Ifa Raziah terpaksa pasang lima ‘bodyguard’!

Ifa tak ambil peduli kalau ada katakan dia pakai barang kemas tiruan.

SERING memperagakan barangan kemas bernilai ratusan ribu ringgit, pastinya soal keselamatan turut diutamakan oleh penyanyi Ifa Raziah agar tidak berlaku sebarang perkara yang tidak diingini.

Justeru itu, Ifa atau nama sebenarnya Saripah Raziah Mustapha, 47, mengupah seramai lima orang pengawal peribadi setiap kali keluar menghadiri majlis sebagai langkah keselamatan.

ARTIKEL BERKAITAN: Ifa Raziah terkejut dikaitkan dengan fitnah Ismail Sabri langgar SOP - “Itu video lama, masa PKPP... saya tak tahu siapa yang buat khianat”

ARTIKEL BERKAITAN: Ramadan ketiga bertudung, niat suci Ifa Raziah dipersoal - “Saya nak kumpul banyak pahala bulan ini”

"Bukannya saya pakai barang kemas ini setiap hari. Hanya akan pakai ketika menghadari majlis tertentu sahaja.

"Saya ada lima orang pengawal peribadi yang akan pantau keadaan sekeliling apabila keluar dengan mengayakan barang kemas bernilai tinggi," katanya kepada mStar.

Kata Ifa yang juga merupakan seorang usahawan, memakai barang kemas adalah salah satu strategi pemasaran untuk membuktikan kejayaan dalam perniagaan.

ifa raziah 3

Ifa ambil langkah selamat pasang pengawal peribadi

Sementara itu, Ifa juga tidak mengambil peduli jika ada pihak yang mengatakan barang kemas yang dipakainya adalah palsu.

"Mungkin saya tidak tunjukkan duit yang banyak atau memiliki kereta mewah, tetapi dengan ada barang kemas begini ia merupakan satu cara pemasaran supaya orang melihat kejayaan saya.

"Jika ada yang kata saya pakai barang tiruan... biarkanlah. Apa yang penting masing-masing hidup bahagia,"ujarnya.

Jika ada yang kata saya pakai barang tiruan... biarkanlah

IFA RAZIAH

PENYANYI

Ifa ditemui ketika sidang media Starvendors Mega Fest Raya 2022 yang berlangsung di Kuala Lumpur pada Khamis.

Acara jualan raya ini merupakan kali keempat anjuran Ifa sendiri dan ia bakal berlangsung pada 22 hingga 25 April bertempat di Pusat Dagangan Putra Kuala Lumpur (WTCKL).

ifa raziah 4

Bersama barisan selebriti yang turut terlibat dalam Starvendors Mega Fest Raya 2022

Sementara itu, Ifa memberitahu dia mengalami waktu sukar tahun lalu selepas kerajaan mengumumkan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) di Kuala Lumpur sehari sebelum acara berlangsung.

"Disebabkan PKPD saya terpaksa pulangkan semula semua wang sewa peniaga dan saya berjaya bayar kembali dalam tempoh 90 hari.

"Disebabkan itu juga mereka percaya kepada saya untuk teruskan pada tahun ini dan semakin ramai peniaga baharu yang mahu turut sama," ujarnya.

Dapatkan info dengan mudah dan pantas! Join grup Telegram mStar DI SINI

Artikel Lain