suria

AirAsia bakal buka restoran makanan segera Santan

TIDAK lama lagi, anda tidak perlu terbang untuk menikmati nasi lemak dalam penerbangan (in-flight) yang disajikan oleh AirAsia.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan AirAsia, Tony Fernandes berkata dalam satu temu bual program bual bicara Amerika Syarikat, Larry King bahawa terdapat rancangan untuk memperkenalkan restoran makanan segera yang menawarkan makanan syarikat penerbangan itu tidak lama lagi.

"Saya rasa makanan kami hebat, kami sangat percaya dengan makanan kami dan akan memulakan restoran makanan segera.

"Ia dipanggil Santan," kata Fernandes berkata demikian pada program 'Larry King Now' yang disiarkan pada Jumaat.

Santan adalah nama menu penerbangan dalam pesawat AirAsia yang memasarkan makanannya sebagai 'pengalaman bersantap dalam penerbangan gourmet'.

Fernandes berkata demikian sebagai maklum balas kepada soalan penonton ketika beliau mempromosikan buku autobiografinya yang berjudul Flying High: My Story: From AirAsia to QPR.

Beliau menambah bahawa industri penerbangan memanfaatkan revolusi teknologi untuk menjadikan penerbangan lebih selesa.

"Kami sedang berusaha menggunakan teknologi kerusi sepanjang masa. Boeing sedang bekerja pada tekanan kabin yang lebih baik, jadi ia rasa lebih baik," katanya.

"Banyak teknologi akan diperkenalkan. Kami sedang berusaha menggunakan teknologi pengenalan wajah untuk membantu anda menaiki pesawat.

"Kami sedang bekerjasama dengan kerajaan supaya anda boleh mendapat pra-kelulusan dan tidak perlu beratur serta teknik keselamatan yang lebih baik," katanya. tambahnya.

Beliau sempat berkongsi petua untuk mendapatkan tiket penerbangan murah yang mudah, iaitu beli lebih awal. - The Star

AirAsia, Tony Fernandes

Artikel Lain