Jamal diminta bayar hutang RM200,000 atau kereta dilelong

PETALING JAYA: Bertindak atas perintah mahkamah, empat buah kereta Datuk Seri Jamal Md Yunos dirampas selepas gagal melunaskan hutang kepada sebuah syarikat kawalan keselamatan.

Empat buah kereta telah disita tengah hari Rabu daripada pengedar kereta di Sungai Buloh yang dipercayai mempunyai hubungan perniagaan dengan ahli politik itu.

Jurucakap dari syarikat keselamatan Anirass Gaya Security Services berkata, mereka mempunyai perjanjian perniagaan bersama Jamal sebelum ini.

Walau bagaimanapun, beliau berkata terdapat yuran yang belum dibayar sekitar RM56,000 dari tahun 2014 apabila berhenti menggunakan perkhidmatan mereka.

"Satu surat permintaan telah dikeluarkan, kemudian satu saman (oleh mahkamah). Jadi sekarang ada tempoh 14 hari untuk menyelesaikannya. Jika tidak, kita akan meneruskan proses melelongkan (kereta yang dirampas)," kata jurucakap selepas rampasan dibuat.

Jurucakap itu berkata jumlah semasa hutang adalah sekitar RM200,000, selepas faedah.

Kakitangan syarikat pengedar kereta yang tidak mahu dikenali itu memberitahu, Jamal hanya merupakan pemegang saham kecil dalam syarikat itu.

Artikel Berkaitan

Klik

Semuanya di hujung jari anda... bawakan senyuman buat mereka yang kurang bernasib baik, itulah kempen Raya HLB

HONG Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bank (HLB atau Bank) memperkenalkan kempen 'Jauh Di Mata, Dekat Di Hati' sebagai salah satu usaha membantu golongan kurang bernasib baik.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Artikel Lain