Xpose | Figura | mStar

Figura

YB Rara…“Luaran saja nampak kasar tapi saya sensitif”

APABILA Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Ketari, Young Syefura Othman sah bercerai talak satu dengan suaminya pada 7 Mac lalu, ia berita yang mengejutkan banyak pihak, begitu juga penulis.

Sir Uzairi, guru Matematik glamor impi buka stesen TV

LINCAH dan berkeyakinan, demikian perkataan bagi menggambarkan 'guru' muda yang disegani kerana kaedah pengajaran menarik ciptaannya khusus untuk pelajar meminati subjek Matematik.

“Tak pernah ‘fake’ kejutan demi kejutan suami” - Syafiqah Aina akui segalanya disembunyikan, anggap ia bonus

“ANAK ni Neelofa ke?,” tanya seorang wanita berusia lebih separuh abad yang secara tiba-tiba datang ke meja seorang gadis di sebuah kafe di Shah Alam, baru-baru ini.

4 tahun selepas ‘buang’ tangan palsu, si kudung CK garang di trek maraton, spartan

KEHIDUPANNYA dirasakan ‘terkongkong’ kerana memakai tangan palsu dan akhirnya pemuda ini memutuskan untuk menanggalkannya pada usia 18 tahun.

Alieff Irfan mampu beli kereta, menggaji 8 pekerja kerana 1 juta pelanggan YouTube

SIAPA sangka disebabkan mempunyai lebih daripada 1 juta pelanggan YouTube, Alieff Irfan mampu membeli kereta dan menggaji 8 pekerja hanya kerana filem pendeknya.

Boleh menari dan berlakon antara 10 fakta menarik PM Kanada

BERKEUPAYAAN menari dan berlakon, tidak hairanlah Perdana Menteri Kanada, Justin Trudeau dinobatkan oleh majalah Time sebagai individu paling berpengaruh pada tahun 2016.

nik chan

Cita-cita Nik Chan nak buka ‘shopping mall’, akhirnya bekas tukang masak ini bangga uruskan 18 restoran

JANGAN ingat status sebagai anak pengasas restoran Cina Muslim terkemuka negara menyebabkan Datuk Nik Chan Mohd Chan ini hanya menguruskan perniagaan sahaja kerana sebaliknya si pemilik nama itu tidak kekok di dapur, malahan air tangannya memang digemari ramai pelanggan.


Fairuz Ramdan telan ‘marshmallow’ belakang lorong sebelum jadi pereka fesyen popular

"SEMASA di sekolah rendah, anak kelahiran Scotland ini cuba menggunakan kain perca lebihan fabrik yang dijahit ibunya untuk membuat bingkai gambar." - Fairuz Ramdan

Pernah ditipu tidak halang Dale Teri, si penghidap Cerebral Palsy ini jual kasut secara live di FB

KEKURANGAN dirinya bukan alasan untuk tidak berdikari, malahan sokongan keluarga paling utama bagi membolehkan Dale Teri bangkit berhadapan dengan masyarakat di laman media sosial.

Pemuda ‘sado’ sanggup kumpul syiling kerana badan, elak aksi berseluar dalam

TUBUHNYA yang 'sado' bukan pencapaian dalam masa singkat, malahan pemuda ini rela melakukan apa saja termasuk makan telur, telur dan telur sebagai persiapan menyertai pertandingan bina badan.

Dulu broker kereta, sekarang edar filem... Zubir berdepan cabaran jual 'filem sakit'

REALITINYA pengalaman mengajar seseorang itu untuk lebih berjaya jika ilmu yang diperoleh digunakan sebaik mungkin. Ditambah pula dengan semangat dan usaha gigih yang sewajarnya menjadi kata kunci bagi membentuk jalan hidup cemerlang.

NJWA pinjam semangat bapa bawa muzik tradisional ke peringkat antarabangsa

"SEBAGAI anak memang saya berasa bimbang apabila bapa jatuh sakit tetapi beliau seorang yang cukup kental dan berfikiran positif dalam menghadapi situasi sukar".

Kritik lakonan tak apa, kalau hal badan... bikin Awie MBR ‘panas’

“KALAU orang cakap video saya hambar atau tak lawak, saya okay lagi, tapi saya sensitif kalau ada komen-komen kata badan saya berisi atau gemuk” - Awie BMR  

“Saya tak berlagak untuk jadi seperti mereka...” - Nurul Nuha

LAHIR sebagai anak VIP tidak menghalang untuk pemilik nama Nurul Nuha Anwar hidup serba sederhana. Malahan, siapa sangka ibu kepada tiga 'hero' ini lebih rela melakukan aktiviti ekstrem berbanding berpidato.

Hikmah kemalangan, Hafizam kini digelar 'Raja Gelek' TikTok

PELBAGAI cara dilakukan untuk meraih populariti, namun bagaikan rezeki terpijak apabila remaja ini tiba-tiba dikenali ramai hanya kerana aksi lincahnya walaupun ketika ini baru ditimpa musibah.