Masalah Mental Punca Perangai Pelik - Semasa | mStar

Masalah Mental Punca Perangai Pelik

SEREMBAN:“Kami jiran pun takut dengan mereka (anak dan ibu). Kadangkala ibu pelajar itu bertindak di luar kawalan,” kata seorang jiran yang mengenali keluarga remaja perempuan yang bertindak membuang air besar di depan kedai dobi di Lobak, di sini, sehingga menjadi tular di laman sosial.

Terdahulu, Sinar Harian membuat tinjauan di kawasan kediaman remaja berkenaan di Rasah Jaya, di sini, bagaimanapun rumah berkenaan tidak berpenghuni dan dipercayai remaja perempuan itu dan ibunya keluar pada kira-kira 7 pagi dan dikatakan akan pulang semula pada sebelah malam.

Jiran yang enggan dikenali berkata, keluarga itu tinggal di taman perumahan ini kira-kira 20 tahun lalu.

“Kami tahu bagaimana sikap mereka. Ada kalanya ibu pelajar berkenaan bertindak di luar kawalan.

“Kami syak kedua beranak itu mengalami masalah mental ditambah pula dengan tindakan anak perempuannya yang selamba buang air besar di sebuah kedai dobi di Lobak,” katanya.

Sementara itu, pemilik kedai dobi berkenaan, Datuk Adzwan Ab Manas, 42, berkata, dia mahu tindakan diambil terhadap dua beranak itu selepas laporan polis dibuat pada Jumaat.

Katanya, jika orang ramai termasuk netizen mengatakan dua beranak itu mengalami masalah mental dan orang kelainan upaya (OKU), remaja berkenaan tidak akan ke sekolah dan mereka tidak akan tahu di mana rumahnya.

“Tindakan dilakukan mereka itu hanya disebabkan kurangnya kesedaran sivik,” katanya yang telah membuka kedai dobi 24 jam berkenaan sejak tiga tahun lalu.

Kejadian pelik itu dipercayai berlaku pada tengah hari Selasa ketika kebetulan tiada pelanggan yang menggunakan perkhidmatan cucian pakaian secara layan diri tersebut.


Lobak , Adzwan

Artikel Sebelum

Guru Borong Mini Gun Spray...Kenapa?

Artikel Berikut

Kereta Jadi Rumah Lima Beranak

Lebih Artikel