suria

Kerana KD, Dari KLIA Azizul Terus Ke Ipoh

SEPANG: Sejurus tiba di tanah air, jaguh berbasikal negara, Azizulhasni Awang bergegas ke Ipoh untuk menziarahi anak keduanya, Amna Khadeeja yang dimasukkan ke wad akibat demam panas yang teruk.

Menurut ibu pemenang pingat gangsa Olimpik itu, Selamiah Yong, mereka sekeluarga masih dalam perjalanan balik ke Ipoh.

"Ya kami sekarang dalam perjalanan balik ke Ipoh. Jijoe nak tengok anak kedua dia yang tidak sihat. InsyaAllah esok (Sabtu) dia akan pergi semula ke Kuala Lumpur," katanya ketika dihubungi mStar Online sebentar tadi.

Anak kedua Azizulhasni itu sedang menerima rawatan di Hospital Pantai, Ipoh akibat demam panas yang teruk.

Pada pagi Sabtu, Azizuhasni akan menyertai acara 'Ride with Olympian' anjuran Yayasan Sime Darby (YSD) yang juga penaja beliau dan rakan senegara Fatehah Mustapa untuk misi di Olimpik, Rio 2016.

Athiah memuat naik gambar anak keduanya yang tidak sihat.


Terdahulu ketika ditemui pemberita, Azizulhasni mengakui amat merindui dan sering teringatkan dua anaknya yang tidak sihat sejak beliau berada di Rio De Janeiro.

"Masa habis perlumbaan kepala teringat anak dan isteri. Mula-mula Amna Maryam masuk hospital seminggu lebih saya dah risau tapi isteri ingatkan supaya jangan risau kerana dia boleh jaga.

"Sekarang Amna Khadeeja pula masuk hospital. Isteri memang berharap nak datang sini (KLIA) dengan Amna Khadeeja sekali tapi keadaan tak mengizinkan," katanya.

Dalam pada itu, Azizulhasni turut meminta orang ramai supaya mendoakan anak keduanya itu supaya cepat sembuh dan kembali sihat.

"Saya memang nak jumpa Khadeeja. Saya harap anda semua doakan dia cepat sembuh," katanya.

Azizulhasni Awang

Artikel Berkaitan

Artikel Lain