Saya Setia Bersama Umno - Tengku Razaleigh - Semasa | mStar

Saya Setia Bersama Umno - Tengku Razaleigh

Tengku Razaleigh Hamzah.

KUALA LUMPUR: Anggota Parlimen Gua Musang Tengku Razaleigh Hamzah tekad untuk setia bersama Umno sekiranya ditawarkan untuk menyertai Parti Pribumi Bersatu Malaysia.

Beliau berkata tidak timbul soal akan berpaling tadah dengan parti pembangkang dan menentang Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

"Saya adalah ahli Umno, dan saya tidak nampak apa-apa salah dalam parti Umno dan jika terdapat apa-apa yang salah dalam parti, saya akan memberi cadangan, pendapat dalam parti. Saya menerima semuanya di dalam parti," katanya kepada pemberita selepas membuka Pameran Perdagangan dan Khidmat Berkaitan untuk Artifak Asia di sini Khamis.

Turut hadir Pengerusi Majlis Penasihat Kumpulan Asian Heritage Museum Tunku Zain Al-'Abidin Ibni Tuanku Mukhriz.

Tengku Razaleigh berkata penubuhan parti baharu itu akan menemui jalan sukar kerana ia membabitkan parti pembangkang yang kini jelas sedang berpecah-belah.

Kira-kira 50 artifak dari beberapa negara termasuk China dipamerkan bermula pada Khamis sehingga 14 Ogos di Muzium Warisan Seni, Universiti Malaya.

Bekas timbalan perdana menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin menyerahkan permohonan pendaftaran parti itu di pejabat Pendaftar Pertubuhan di Putrajaya Selasa lepas. - BERNAMA

Tengku Razaleigh Hamzah , Umno , Bersatu

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

"Mereka tidak layak cakap pasal hoki"