Polis Pantau Pesta Full Moon Di Pulau Perhentian - Semasa | mStar

Polis Pantau Pesta Full Moon Di Pulau Perhentian

Polis akan memantau sekitar lokasi di pantai Pulau Perhentian di mana Pesta Full Moon akan diadakan pada Selasa malam dan Rabu.

BESUT: Pihak polis akan bekerjasama dengan beberapa agensi terlibat bagi memantau penganjuran pesta "Full Moon Beach Party" yang dijadualkan berlangsung di Pulau Perhentian pada Selasa dan Rabu.

Ketua Polis Daerah Besut, Superitendan Khaled Che Lah berkata, sehingga kini sebanyak lima laporan berhubung penganjuran pesta itu telah dibuat oleh beberapa pihak termasuk Pemuda dan Puteri Umno Besut.

"Kita pantau aktiviti sebegini dan jika benar penganjuran ini berlaku tindakan tegas akan dikenakan kepada pihak yang berkenaan," katanya kepada Bernama.

Pesta 'liar' yang didakwa akan diadakan di Long Beach, Pulau Perhentian itu dikatakan mendapat sambutan orang ramai termasuk remaja beragama Islam di pulau itu selepas penganjur membuat publisiti di dalam laman sosial Facebook dengan menawarkan pakej menarik kepada pengunjung.

Khaled dalam pada itu berkata, pihaknya juga telah menjalankan risikan dan siasatan keatas beberapa buah pusat penginapan di kawasan tapak pesta.

"Setakat ini pemilik pusat penginapan tersebut tidak mengetahui penganjuran pesta tersebut...dan tidak mustahil pihak tidak bertanggungjawab sengaja menggunakan nama beberapa chalet di kawasan tersebut," katanya.

Difahamkan sehingga kini tiada sebarang permit dipohon bagi penganjuran pesta itu daripada Majlis Daerah Besut.--BernamaPesta Full Moon , Pulau Perhentian

Artikel Sebelum

El Nino: Ular Cari Tempat Sejuk

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

'Rapunzel' tak potong rambut 28 tahun

TH cadang letak had dana pendeposit