Pemuda Pulang Dari UK Naik Basikal Tiba Di Malaysia - Semasa | mStar

Pemuda Pulang Dari UK Naik Basikal Tiba Di Malaysia

BUKIT KAYU HITAM: Pemuda Malaysia yang berbasikal dari United Kingdom (UK) untuk pulang ke Malaysia dalam 'Projek Perjalanan Pulang' itu tiba di Bukit Kayu Hitam selepas menamatkan kayuhannya sejauh 27,600 kilometer.

Muhammad Adib Mohamad Ali, 26 dari Taman Rinting, Johor tiba di Kompleks Kastam, Imigresen Dan Kuarantin Bukit Kayu Hitam pada pukul 8.53 pagi untuk disahkan dokumennya oleh pegawai bertugas.

Dia disambut oleh ibu bapanya Mohamad Ali Hassan, 56 dan Siti Aishah Abd. Rahman, 56, kakak sulungnya, Nurul Ain Mohamad Ali, 28, adik lelaki Mohamad Syahmi Mohamad Ali, 24, dan adik perempuannya Nurul Najihah Mohamad Ali, 18.

Muhammad Adib ialah graduan diploma Keselamatan Rangkaian dari Malaysian-Germany Institute (GMI), Bangi.

Dia berjaya menamatkan misi berbasikal dan memenuhi impiannya untuk berbasikal menyeberangi 21 negara dari London selepas mula pada Ogos 2014.

Antara negara yang diseberanginya adalah Uk, Perancis, Belgium, Luxembourg, Frankfurt, Jerman, Republik Czech, Austria, Switzerland, Itali, Croatia, Herzegovina, Montenegro, Albania, Macedonia, Bulgaria, Turki, Kyrgyzstan, China, Vietnam, Laos, Cambodia dan Thailand.

Malaysia , Bukit Kayu Hitam

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

'Pendaki Bikini' ditemui mati kesejukan

Jutawan ditembak mati di luar rumah mewah

PFA lepaskan Muhammad Zafuan serta-merta

Maut terlebih makan durian