Kekecohan Di Stadium Larkin, 14 Penyokong Ditahan - Semasa | mStar

Kekecohan Di Stadium Larkin, 14 Penyokong Ditahan

JOHOR BARU: Polis menahan 14 penyokong yang cuba mencetuskan kekecohan dan menghalang anggota polis daripada menjalankan tugas mereka selepas perlawanan yang menyaksikan pasukan Johor Darul Ta'zim's (JDT) menang ke atas Perak di Stadium Larkin.

Ketua Polis Daerah Johor Baru Selatan, ACP Sulaiman Salleh berkata, kira-kira 400 penyokong JDT berkumpul di pintu keluar di bahagian tempat duduk penyokong Perak selepas perlawanan tamat.

Beliau berkata, penyokong JDT mula menghina penyokong Perak yang berjalan keluar dari stadium malah antara mereka melepaskan tembakan suar.

"Tindakan itu menyebabkan anggota polis yang bertugas datang untuk mengawal keadaan dan menghentikan mereka daripada membuat kecoh.

"Bagaimanapun, sejumlah besar penyokong menghalang pegawai kita daripada menahan mereka," katanya.

Sulaiman berkata, penyokong mula melemparkan kata-kata kesat dan membaling batu kepada anggota polis sebelum Pasukan Simpanan Persekutuan (FRU) tiba untuk mengawal keadaan.

Kemenangan JDT pada Rabu membolehkan skuad Harimau Selatan memintas kedudukan Pahang di tangga teratas liga dengan kelebihan dua mata dengan kutipan 46 mata selepas 21 perlawanan. 

JDT

Artikel Sebelum

Jawatankuasa PAS Shah Alam Letak Jawatan

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

MMA cabar ego Zul Ariffin

'Rapunzel' tak potong rambut 28 tahun