Pengarang | mStar

Pengarang

YEE XIANG YUN

YEE XIANG YUN

'Kereta Terbang' Hempap Kereta Lain

JOHOR BAHRU: Seorang pemandu warga Singapura yang memandu laju terbabas sebelum merempuh empat kenderaan lain di hadapan sebuah hotel bajet di Setia Indah di sini.

Mayat Wanita Warga Emas Ditemui Di Pusat Pelupusan Sampah

KULAI: Mayat warga emas yang terbakar ditemui di tempat pembuangan sampah di Taman Putri di sini.

Tiada Kekeliruan - Muhyiddin

PAGOH: Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM), Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, kekeliruan tidak seharusnya timbul berhubung siapa yang memainkan peranan dalam Pakatan Harapan susulan pengumuman kepimpinan baharu pembangkang itu.

Tagih Simpati Biaya Kos Guaman

JOHOR BAHRU: Seorang jurujual berusia 22 tahun yang terlibat dalam kemalangan di Jalan Lingkaran Dalam di sini Februari lalu sehingga mengakibatkan kematian lapan remaja, kini menagih simpati bagi membiayai kos guamannya.

Wanita Dakwa Dicabul Dalam Bas

JOHOR BAHRU: Seorang wanita warga Malaysia yang bekerja di Singapura mendakwa dirinya telah dicabul semasa menaiki bas ke Batu Pahat.

Masa Depan Cerah Lenyap Akibat Tragedi

JOHOR BAHRU: Dia suka bermain bola sepak dan berazam untuk menghafal al-Quran. Malangnya, hajatnya itu tidak kesampaian.

Mohamad Thaqif Meninggal Dunia

JOHOR BAHRU: Pelajar lelaki  berusia 11 tahun yang kakinya dipotong berikutan penderaan fizikal  dipercayai dilakukan seorang pembantu warden di sebuah sekolah agama di Kota Tinggi telah meninggal dunia.

Tangan Kanan Pelajar Akhirnya Dipotong

JOHOR BAHRU: Pelajar berusia 11 tahun yang kakinya telah dipotong kerana didakwa didera di sebuah sekolah agama di Kota Tinggi kini kehilangan tangan kanannya.

Tangan Kanan Murid Dipukul Mungkin Dipotong

JOHOR BAHRU: Murid lelaki berusia 11 tahun yang didakwa dipukul pembantu warden di sekolah tahfiz di Kota Tinggi tidak bertindak balas dengan baik kepada rawatan dan mungkin kehilangan tangan kanannya.

Kemahiran Pakar Bedah Masih Tajam Walau Berusia 73 Tahun

JOHOR BAHRU: Beliau telah memenangi 10 pingat pada Pameran Reka Cipta Antarabangsa di Geneva, Switzerland tetapi perunding pakar bedah Datuk Dr Siow Kuang Ling, 73, tidak menunjukkan tanda-tanda untuk bersara.

IKLAN

Klik

default image

Air Selangor terima Anugerah Cemerlang NCOSH 2018 bagi kategori kemudahan air

KOMITMEN Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) dalam meningkatkan tahap keselamatan dan kesihatan pekerjaan di tempat kerja terbukti apabila pejabat Wilayah Gombak Air Selangor dipilih sebagai pemenang Anugerah Cemerlang Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Kebangsaan 2018 kategori kemudahan air baru-baru ini.


default image

Universiti Taylor ke-14 terbaik dunia dalam senarai QS World University Rankings bagi hospitaliti dan pengurusan liburan

UNIVERSITI Taylor mengekalkan kedudukannya sebagai salah satu pusat pengajian terbaik apabila tersenarai dalam ranking QS Dunia 2019 mengikut subjek menerusi program Hospitaliti dan Pengurusan Liburan baru-baru ini.

default image

Program hujung minggu Universiti Taylor dipenuhi peluang untuk tenaga kerja masa depan

KAJIAN terbaharu oleh Insitut Kajian Khazanah mendapati sistem pendidikan Malaysia lebih menekankan kepada akademik dan kelayakan profesional.

default image

Loji Rawatan Air Selangor diiktiraf sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN)

LOJI Rawatan Air Sungai Semenyih mendapat pengiktirafan sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN) daripada Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK), Kementerian Sumber Manusia.

IKLAN