Pengarang | mStar

Pengarang

YEE XIANG YUN

YEE XIANG YUN

'Kereta Terbang' Hempap Kereta Lain

JOHOR BAHRU: Seorang pemandu warga Singapura yang memandu laju terbabas sebelum merempuh empat kenderaan lain di hadapan sebuah hotel bajet di Setia Indah di sini.

Mayat Wanita Warga Emas Ditemui Di Pusat Pelupusan Sampah

KULAI: Mayat warga emas yang terbakar ditemui di tempat pembuangan sampah di Taman Putri di sini.

Tiada Kekeliruan - Muhyiddin

PAGOH: Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM), Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, kekeliruan tidak seharusnya timbul berhubung siapa yang memainkan peranan dalam Pakatan Harapan susulan pengumuman kepimpinan baharu pembangkang itu.

Tagih Simpati Biaya Kos Guaman

JOHOR BAHRU: Seorang jurujual berusia 22 tahun yang terlibat dalam kemalangan di Jalan Lingkaran Dalam di sini Februari lalu sehingga mengakibatkan kematian lapan remaja, kini menagih simpati bagi membiayai kos guamannya.

Wanita Dakwa Dicabul Dalam Bas

JOHOR BAHRU: Seorang wanita warga Malaysia yang bekerja di Singapura mendakwa dirinya telah dicabul semasa menaiki bas ke Batu Pahat.

Masa Depan Cerah Lenyap Akibat Tragedi

JOHOR BAHRU: Dia suka bermain bola sepak dan berazam untuk menghafal al-Quran. Malangnya, hajatnya itu tidak kesampaian.

Mohamad Thaqif Meninggal Dunia

JOHOR BAHRU: Pelajar lelaki  berusia 11 tahun yang kakinya dipotong berikutan penderaan fizikal  dipercayai dilakukan seorang pembantu warden di sebuah sekolah agama di Kota Tinggi telah meninggal dunia.

Tangan Kanan Pelajar Akhirnya Dipotong

JOHOR BAHRU: Pelajar berusia 11 tahun yang kakinya telah dipotong kerana didakwa didera di sebuah sekolah agama di Kota Tinggi kini kehilangan tangan kanannya.

Tangan Kanan Murid Dipukul Mungkin Dipotong

JOHOR BAHRU: Murid lelaki berusia 11 tahun yang didakwa dipukul pembantu warden di sekolah tahfiz di Kota Tinggi tidak bertindak balas dengan baik kepada rawatan dan mungkin kehilangan tangan kanannya.

Kemahiran Pakar Bedah Masih Tajam Walau Berusia 73 Tahun

JOHOR BAHRU: Beliau telah memenangi 10 pingat pada Pameran Reka Cipta Antarabangsa di Geneva, Switzerland tetapi perunding pakar bedah Datuk Dr Siow Kuang Ling, 73, tidak menunjukkan tanda-tanda untuk bersara.

Klik

default image

Perhebat CSR sempena Ramadan, BSN-mStar kongsi nikmat hargai wira tak didendang

SETIAP kali menjelang Ramadan dan Syawal, tentu sekali umat Islam akan sentiasa sibuk membuat persiapan untuk berbuka puasa, selain persediaan menyambut Aidilfitri bersama keluarga.

default image

Meriahnya iftar di Sofitel KL Damansara! Ayam Golek Istana 'penghulu' hidangan, 180 menu warisan muhibbah menggamit pengunjung

RESTORAN Kwee Zeen di Sofitel Kuala Lumpur Damansara menyediakan pelbagai juadah berbuka puasa.

default image

Riuh food truck Exim Bank-mStar kongsi nikmat, dekati komuniti sempena Ramadan

BAGI menyambut kedatangan bulan Ramadan yang mulia ini, pelbagai program dan aktiviti direncanakan oleh pelbagai pihak termasuk syarikat-syarikat korporat.

default image

Air Selangor laksana inisiatif tingkatkan kesedaran pelanggan terhadap langkah penjimatan air

LAPORAN tahunan Panduan Industri Air Malaysia 2017 (MWIG) menyebut, purata penggunaan air di Selangor, termasuk Kuala Lumpur, pada 2017 adalah sekitar 222 liter per kapita sehari (l/k/h).