PLUS Tawar Rebat Tol Sehingga 50 Peratus Sempena Aidilfitri - Semasa | mStar

PLUS Tawar Rebat Tol Sehingga 50 Peratus Sempena Aidilfitri

KUALA LUMPUR: PLUS Malaysia Berhad (PLUS) menawarkan rebat tol sehingga 50 peratus kepada pengguna lebuh raya itu yang membayar secara elektronik pada hari tertentu bermula 13 Julai ini sempena Hari Raya Aidilfitri.

Pengarah Urusan PLUS Datuk Noorizah Abd Hamid berkata rebat tol itu ditawarkan kepada pengguna kenderaan Kelas 1 yang membayar tol secara elektronik pada hari-hari bukan puncak iaitu pada 13, 14, 15, 21, 22 dan 23 Julai.

"Ia boleh dinikmati oleh pengguna yang menggunakan lebuh raya untuk perjalanan jarak jauh iaitu melebihi 100 kilometer pada hari-hari tersebut," katanya dalam satu kenyataan, Khamis.

Beliau berkata, rebat tol sebanyak 50 peratus itu akan diberikan pada hari 13 dan 23 Julai sahaja, manakala pada 14 dan 22 Julai, orang ramai akan menerima rebat tol sebanyak 40 peratus.

Sementara itu, rebat tol 30 peratus pula akan diberikan kepada orang ramai pada 15 dan 21 Julai.

"Pemberian rebat tol ini adalah salah satu daripada strategi PLUS untuk mengagihkan trafik serta menggalakkan orang ramai bergerak pulang ke kampung sebelum Hari Raya Aidilfitri dan kembali ke bandar selepas berhari raya," katanya.

Tambah beliau, PLUS juga akan mengeluarkan Jadual Cadangan Waktu Perjalanan (TTA) dalam membantu orang ramai menikmati perjalanan yang lebih selesa pada musim perayaan.-- Bernama


PLUS , tol , Aidilfitri

Artikel Berikut

Semua Kru Kapal Hilang Selamat

Artikel Berkaitan

Klik

default image

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

default image

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

Artikel Lain