Nazir Razak Tidak Terlibat Dengan Spekulasi Penubuhan Parti Baharu - Semasa | mStar

Nazir Razak Tidak Terlibat Dengan Spekulasi Penubuhan Parti Baharu

PETALING JAYA: Sebuah parti politik baharu dilaporkan sedang dibentuk, bagaimanapun Datuk Seri Nazir Tun Razak yang pada awalnya disebut-sebut dalam media sosial turut terlibat, sebenarnya tidak ada kena mengena dengan spekulasi tersebut.

Awal pagi ini, heboh di media sosial yang mengaitkan pengerusi CIMB Holdings Bhd itu dengan penubuhan parti politik baharu berkenaan malah menyebut yang Nazir kononnya telah mengadakan pertemuan dengan beberapa tokoh perniagaan di Britain dan Kuala Lumpur bagi membincangkan mengenai penubuhannya.

Laporan tersebut turut mengatakan bahawa Nazir telah menemui Ketua Pegawai Eksekutif Gerakan Kesederhanaan Global (GMM) Datuk Saifuddin Abdullah untuk menjadi 'wajah hadapan' parti berkenaan.

Menurut laporan itu lagi, walaupun Saifuddin dilihat sebagai seorang moderat tetapi ia tidak mempunyai pengaruh atau kekuatan yang diperlukan sebagai peneraju untuk meraih sokongan sebaliknya Nazir perlu menjadi penggerak utama atau usaha ini tidak akan terlaksana.

Nazir dan Saifuddin buat masa ini masih gagal dihubungi.

Isu berhubung penubuhan parti baharu ini muncul di tengah-tengah kemelut dan ketengangan dalam Pakatan Rakyat yang menyaksikan DAP pada Selasa mengisytiharkan Pakatan Rakyat telah terkubur.

Nazir Razak

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

"Mereka tidak layak cakap pasal hoki"