Muhyiddin Beri Pandangan Sama Seperti PM Tentang Isu IMDB - Rahman Dahlan - Semasa | mStar

Muhyiddin Beri Pandangan Sama Seperti PM Tentang Isu IMDB - Rahman Dahlan

PETALING JAYA: Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin tidak berniat untuk menunjukkan rasa tidak hormat kepada Perdana Menteri dalam rakaman video yang menjadi viral baru-baru ini.

Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan Datuk Abdul Rahman Dahlan berkata Muhyiddin sekadar menyatakan pandangan yang sama seperti Datuk Seri Najib Tun Razak dalam isu 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

"Untuk berlaku adil, Muhyiddin tidak berniat untuk tidak menghormati Perdana Menteri.

"Jika kita ikut kenyataan yang dibuat oleh Najib sebelum ini, beliau juga berkata perkara yang sama," kata Abdul Rahman, yang juga anggota Majlis Tertinggi Umno.

Bagaimanapun, beliau berkata terdapat perbezaan dalam pendirian mereka yang mana Muhyiddin menyeru agar penyingkiran Ketua Pegawai Eksekutif, manakala Najib telah menegaskan tindakan perlu diambil selepas siasatan selesai.

"Saya bersetuju bahawa penyingkiran Ketua Pegawai Eksekutif 1MDB akan menenangkan keresahan awam tetapi saya tidak tahu sama ada ia boleh adalah perkara yang tepat untuk diambil," katanya.

Ahli lembaga terkini, katanya, baru sahaja mengambil alih tampuk dan mengambil masa untuk memahami sejarah transaksi sebelum disoal oleh Ketua Audit Negara dan Jawatankuasa.

Beliau berpendapat memecat lembaga 1MDB tidak akan membantu mencapai kebenaran dan ia hanya boleh dipertimbangkan sekiranya mereka enggan untuk memberi keterangan.
1MDB , Najib Razak , Muhyiddin

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain