Azizul Raheem Lapor Diri Di Pejabat Tourism Malaysia

Azizul Raheem
PUTRAJAYA: Pegawai Tourism Malaysia yang dibebaskan selepas menjalani hukuman penjara tiga bulan di Sweden kerana memukul empat anaknya, Azizul Raheem Awalludin, melaporkan diri di pejabat Tourism Malaysia di sini, Khamis.

"Saya perlu menguruskan pelbagai pekara berkaitan kerja dan peribadi," katanya ketika ditemui pemberita di pejabat tersebut.

Azizul Raheem berkata, beliau memohon untuk bercuti dan akan kembali bertugas selepas cuti Aidilfitri untuk meluangkan masa bersama anak-anaknya.

Katanya, beliau kini menjawat jawatan sebagai Penolong Pengarah Kanan di Tourism Malaysia, namun jabatan penempatan bertugas beliau masih belum ditetapkan.

Azizul Raheem, yang dibebaskan pada 9 Julai lepas, didakwa memukul anaknya sejak Sept 2010 dan dijatuhkan hukuman penjara 10 bulan manakala isterinya Shalwati Norshal, seorang guru yang sedang bercuti tanpa gaji, dijatuhi hukuman penjara 14 bulan.

Bagaimanapun hukuman itu dikurangkan dan mereka masing-masing hanya perlu menjalani satu pertiga daripada jumlah hukuman itu.

Pasangan berkenaan mempunyai empat anak, iaitu Aisyah, 15, Ammar, 12, Adam, 11, Ariff, 8.

Ditanya mengenai persekolahan anak-anaknya, Azizul Raheem berkata, mereka akan terus bersekolah di Kelantan sehingga akhir tahun ini sebelum diputuskan sama ada untuk menghantar mereka bersekolah di Kuala Lumpur atau kekal di Kelantan.

"Saya perlu berbincang dengan isteri saya apabila dia pulang ke Malaysia nanti. Perkara ini akan juga dibincangkan dengan saudara-mara untuk memutuskan sekolah yang paling sesuai untuk anak-anak akan ditempatkan kelak," katanya.

Azizul Raheem mula berkhidmat di Tourism Malaysia sejak September 2000. Sebelum bertugas di Sweden sejak 2010, beliau pernah berkhidmat di pejabat Tourism Malaysia di Johannesburg, Afrika Selatan dari 2006 hingga 2010.

"Pengalaman dihukum penjara menjadikan diri saya lebih matang dalam menjalani kehidupan seharian, saya berazam untuk meningkatkan mutu kerja pada masa depan," katanya.


Klik

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Artikel Lain