1,014 Pegundi Pos Batu Sapi Mengundi Hari Ini - Semasa | mStar

1,014 Pegundi Pos Batu Sapi Mengundi Hari Ini

SANDAKAN: Pengundian bagi pilihan raya kecil kerusi Parlimen Batu Sapi bermula hari ini melibatkan 1,014 pengundi pos terdiri anggota polis dan petugas Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

Mereka adalah antara 1,615 pengundi pos bagi pilihan raya kecil itu, dengan 601 lagi membabitkan anggota Tentera Laut Diraja Malaysia yang layak untuk mengundi esok.

"Sehingga 11 pagi tadi, proses undi pos di tiga pusat undi pos berjalan lancar," kata Pegawai Pengurus Pilihan Raya Kecil Batu Sapi Mohd Hamsan Awang Supain ketika ditemui pemberita di pusat undi pos bagi petugas SPR di Pejabat Majlis Perbandanran Sandakan di sini.

Anggota polis daripada Pasukan Gerakan Am mengundi di Pejabat PGA di Karamunting, anggota polis lain di Pusat Giat Mara Sandakan dan petugas SPR di Pejabat Majlis Perbandaran Sandakan.

Anggota TLDM akan mengundi esok di Taman Samudera di Batu 5 di Jalan Labuk.

Mohd Hamsan berkata undi pos bagi petugas SPR adalah dari 8 pagi hingga 4 petang manakala undi pos bagi anggota polis adalah dari 9 pagi hingga 4 petang.

Seramai 24,047 pemilih biasa layak mengundi pada Khamis ini di 12 pusat mengundi.

Pilihan raya kecil itu melibatkan Datin Linda Tsen Thau Lin daripada Barisan Nasional, Datuk Yong Teck Lee daripada Parti Maju Sabah dan Ansari Abdullah daripada Parti Keadilan Rakyat. -BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Agenda bumiputera masih keutamaan WKB 2030

STATISTIK oleh Institut Masa Depan Malaysia (Masa), bumiputera berada di bahagian bawah apabila ia berkaitan dengan pemilikan kekayaan dan tahap pendapatan.

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

15 prinsip tulang belakang untuk capai matlamat WKB2030

LIMA belas prinsip panduan digariskan berasaskan tiga aspek penting iaitu pembangunan untuk semua, menangani jurang kekayaan dan pendapatan serta negara bersatu, makmur dan bermaruah.

default image

UMP terajui usaha perkasa TVET di negara ini

SELEPAS 17 tahun ditubuhkan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini merupakan salah satu universiti utama di negara ini yang menawarkan Program Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) di peringkat tinggi.

default image

Teknologi analitik data raya asas pelaksanaan inisiatif kerajaan masa depan – Saifuddin Nasution

PROGRAM Subsidi Petrol merupakan inisiatif kerajaan untuk meringankan beban isi rumah berpendapatan rendah melalui pengagihan semula subsidi petrol.

Artikel Lain