suria

“Kalau Saya Sakit Susahlah” – Fahrin Ahmad

Fahrin lebih peka terhadap kesihatan demi anak lelakinya, Khalifa Fahrel yang kini berusia setahun. Foto SHAARI CHE MAT

KEHADIRAN Khalifa Fahrel dalam kehidupan Fahrin Ahmad telah banyak menyedarkan pelakon itu agar lebih peka terhadap penjagaan kesihatan dan pemakanan.

Kata Fahrin, pada usianya sekarang iaitu 38 tahun, dia perlu kekal sihat untuk melihat anaknya membesar dengan baik.

Fahrin berkata, ramai rakan seusianya ada yang menghidap pelbagai penyakit seperti diabetes dan jantung sehingga menjejaskan kehidupan mereka.

"Umur saya sudah hampir nak masuk 40 tahun, anak pula masih kecil. Jadi sebab itu saya perlu lebih peka terhadap kesihatan diri.

Fahrin bersama isteri, Elena Hani menyambut hari jadi pertama Khalifa Fahrel pada 29 September lalu.

"Panjang lagi masa untuk anak saya membesar, kalau saya sakit susahlah nanti," katanya.

Fahrin berkahwin dengan Elena Hani Eleas, 39, pada 9 Mei 2015 dan pasangan itu dikurniakan seorang cahaya mata lelaki iaitu Khalifa Fahrel yang kini berusia setahun.

Pelakon itu ditemui sewaktu sesi fotografi dan penggambaran video untuk produk GNC di Add Studio, Sunway Damansara pada Jumaat lalu.

Bercakap mengenai pelantikannya sebagai duta GNC, Fahrin berkata dia terkejut apabila dirisik oleh syarikat tersebut yang memilihnya sebagai duta.

Fahrin duta produk GNC.

"Saya memang terkejut sewaktu mereka mahu melamar sebagai duta.

"Tapi saya rasa memang jodoh saya dengan GNC sebab saya sendiri pun sudah lama menggunakan produk ini.

Menurutnya lagi, gaya hidup sihat yang diamalkannya serta pengambilan proudk GNC benar-benar membantu dirinya yang sentiasa sibuk bekerja dan menguruskan keluarga.

Dalam perkembangan lain, Fahrin memberitahu dia masih menjalani penggambaran untuk drama kontroversi, Coffee Prince arahan Michael Ang yang akan ditayangkan tidak lama lagi.

Fahrin Ahmad

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain