suria

Pengarang

MOHD IZZAT MOHD KHALIZAN

MOHD IZZAT MOHD KHALIZAN

Penulis ialah wartawan mStar.

izzatkhalizan@thestar.com.my

“Apa lagi saya boleh buat untuk Muar?” - Syed Saddiq mohon maaf kerana bantuan terhad, dakwa peruntukan ditarik balik

KATA Syed Saddiq, tiada apa yang dimahukan selain khidmat terbaik buat penduduk Muar.

Jurugambar dapat izin rakam gambar makcik OKU depan bank! Tak besar permintaannya, cukup sekadar tolong ‘cetak satu kertas’

PEMUDA ini tidak menyangka wanita OKU tersebut tidak meminta wang bantuan sebaliknya memuat satu permintaan mudah.

Tak pernah gaduh selama 5 tahun duduk sebilik, 2 sahabat buat drama air mata di hujung semester - “Kami macam tak ready lagi nak pisah”

MEREKA berdua tidak pernah bertikam lidah mahupun bermasam muka sepanjang tempoh tinggal sebilik.

Lukis ombak pun boleh hidup! Lepasan UiTM buktikan karyanya boleh ‘jadi duit’ selepas ada yang perlekeh jurusan yang diambil

DIA turut memasang impian untuk menyambung pengajian ke peringkat lebih tinggi dan bergelar pensyarah suatu masa nanti.

Kasar sejak kecil, pengkid bawa lori kontena kejutkan ramai orang selepas tiba-tiba pergi kerja pakai tudung

DIA bekerja di Pelabuhan Tanjung Pelepas (PTP) sekitar tahun 2018 dan mendapat kesedaran.

Dah left, tapi buat grup WhatsApp lain pula... wanita kecewa suami ketagih sembang XXX - “Macam mana nak didik isteri dan anak?”

PELAYAR Twitter turut menyelar tindakan kumpulan lelaki yang disifatkan tidak bermoral dan seolah-olah kurang didikan agama.

Patutlah rajin promosi STPM di TikTok, rupa-rupanya guru praktikal ini ada kisahnya sendiri... akhirnya kaki dapat juga jejak kafe!

DIA pernah rasa rendah diri ketika menyambung pengajian STPM manakala kawan-kawannya sudah ke universiti.

Ibu susah-susah buat corak awan nak cantikkan bilik, anak tengok dah macam vandalisme! - “Adik terkejut masa balik sekolah”

MENURUT wanita ini, ibunya sememangnya gemar 'berkarya' dan membuat aktiviti D.I.Y (do it yourself) di rumah.

Selepas ‘konvo’ depan rumah dengan abang J&T, bakal hakim Mahkamah Syariah akhirnya naik pentas... siap pakai 2 selempang!

KINI pemuda berusia 24 tahun ini sedang menyambung pengajian dalam Diploma Lanjutan Amalan Kehakiman an Guaman Syarie.

Anak nak tiru resipi, ibu jadi mangsa kena drive beli barang... video membebel ‘ni semua Khairulaming punya pasal’ terus tular!

DAMIYA juga terkejut apabila Khairulaming turut memberi respon terhadap video ibunya di Twitter.