suria

Tiga Tahun Mark Adam Tak Bertemu Keluarga

Mark dan isterinya Norazah Redzuan tidak sabar menanti tibanya Syawal. Foto FAIHAN GHANI

PENYANYI Mark Adam mendedahkan dia sudah tiga tahun tidak pulang ke kampung halamannya di Cebu City, Filipina untuk bertemu keluarganya.

Menurut Mark, dia bukannya sengaja tidak mahu pulang tetapi karier seninya yang mendadak naik beberapa tahun kebelakangan ini membuatkan dia tidak mempunyai masa untuk pulang ke Filipina.

Katanya lagi, jadualnya terlalu padat dengan pelbagai undangan persembahan dan lakonan.

Pasangan romantik...Mark dan Norazah hanya akan pulang ke Filipina pada Januari.

"Memang saya sudah tiga tahun tidak pulang dan memang rindu kepada keluarga terutamanya ibu saya.

"Dia pula memang takut menaiki kapal terbang jadi susah untuknya datang ke Kuala Lumpur melawat saya.

"Saya tak dapat pulang kerana terlalu sibuk dengan kerja namun saya tidak merungut kerana itu adalah rezeki," katanya kepada mStar Online.

Mark yang sudah 15 tahun menetap di Malaysia berkata, kebiasaannya dia akan pulang ke Filipina pada bulan Januari kerana pada ketika itu semua saudara-mara dan rakan terdekatnya akan pulang ke Cibu City.

Kata Mark, Januari juga menandakan berlangsungnya festival Sinulog iaitu sebuah acara kebudayaan yang diadakan pada minggu ketiga bulan tersebut.

"Saya memang tidak akan balik ke Filipina pada bulan lain kerana kebiasaannya memang tidak ramai saudara atau rakan yang ada di Cebu City.

"Jika saya hendak bertemu dengan semua orang, Januari adalah masa terbaik untuk pulang," katanya yang tidak pernah menyambut Aidilfitri di negara asalnya.

Bercakap mengenai sambutan hari raya, Mark berkata seperti kebiasaan dia akan pulang ke rumah keluarga mertuanya dan tidak sabar untuk menikmati juadah seperti lemang dan rendang.

"Suasana pada hari raya paling saya nantikan kerana ketika itu kita akan berkumpul dengan keluarga selain bermaaf-maafan.

"Saya juga bertuah kerana saya sangat rapat dengan bapa mertua dan kami kebiasaannya akan lebih banyak menghabiskan masa bersama," ujarnya.

Mark Adam

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Lain